AcasăȘTIRI EXTERNERusia trimite paraşutişti la Cernobîl. Ce urmărește Kremlinul

Rusia trimite paraşutişti la Cernobîl. Ce urmărește Kremlinul

cernobilRusia trimite paraşutişti la Cernobîl. Ce urmărește Kremlinul

Rusia va trimite paraşutişti pentru a ajuta la asigurarea pazei centralei nucleare închise de la Cernobîl, nu departe de capitala ucraineană Kiev, a declarat vineri, 25 februarie, un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării, transmite Reuters.

Agenţia nucleară ucraineană a anunțat vineri că înregistrează niveluri crescute de radiaţie la situl fostei centrale atomice de la Cernobîl.

Experţii societăţii Ekoţentr din Ucraina atribuie creşterea de radiaţii gamma în zona de excludere a centralei nucleare de la Cernobîl de răscolirea solului vegetal în urma presiunii exercitate de un mare număr de echipamente militare grele, a scris pe Facebook Inspectoratul de stat pentru reglementare nucleară din Ucraina (SNRIU), citat de Ukrinform.

Centrala nucleară de la Cernobîl, capturată de ruși

Sistemul automatizat de monitorizare a radiaţiilor din zona de excludere de la Cernobîl a înregistrat anterior o depăşire a nivelurilor acceptabile a radiaţiilor gamma, potrivit Ukrinform.

Centrala de la Cernobîl a fost capturată de către soldații ruși în seara zilei de joi.

Mai multe lupte au avut loc în apropierea depozitului de deșeuri nucleare de la Cernobîl, după ce forțele ruse au intrat din Belarus.

author avatar
Andreea Vlad