AcasăȘTIRI EXTERNERusia trimite noile rachete hipersonice pe mare. Mesajul lui Putin pentru Occident...

Rusia trimite noile rachete hipersonice pe mare. Mesajul lui Putin pentru Occident – VIDEO

Rusia trimite noile rachete hipersonice pe mare. Mesajul lui Putin pentru Occident - VIDEO / Foto: printscreen

O navă militară rusă echipată cu rachete de croazieră hipersonice de nouă generație va participa, în februarie, la exerciții comune cu marinele chineze și sud-africane, a anunțat luni agenția oficială de presă rusă TASS, confirmând participarea oficială a fregatei „Amiral Gorșkov” la aceste manevre.

 

Fregata „Amiral Gorșkov” este echipată cu rachete hipersonice Zircon, capabile, potrivit Rusiei, să zboare cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului, cu o rază de acțiune de peste 1.000 de kilometri.

Mesajul lui Putin pentru Occident

Citând o sursă neidentificată din cadrul Ministerului rus al Apărării, agenția TASS a declarat că „Amiral Gorșkov” „va merge la punctul de sprijin logistic din Tartus, în Siria, și apoi va participa la exerciții maritime comune cu marina Chinei și a Africii de Sud”, informează Boursorama.

Africa de Sud anunțase săptămâna trecută că manevrele, programate între 17 și 27 februarie în apropiere de orașul portuar Durban, sunt menite să „consolideze relațiile deja înfloritoare dintre Africa de Sud, Rusia și China”.

Aceasta este cea de-a doua rundă de exerciții comune la care participă cele trei țări, după cea din 2019.

Fregata „Amiral Gorșkov”a efectuat exerciții în Marea Norvegiei în această lună la cererea lui Vladimir Putin, o modalitate prin care președintele rus a transmis un semnal Occidentului că Moscova nu va da înapoi în războiul din Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea