AcasăȘTIRI EXTERNERusia trimite bombardiere strategice în coastele Americii. Casa Albă pregătește „opțiuni de...

Rusia trimite bombardiere strategice în coastele Americii. Casa Albă pregătește „opțiuni de răspuns”

Rusia trimite bombardiere strategice în coastele Americii. Casa Albă pregătește „opțiuni de răspuns”

Două avioane rusești de patrulare maritimă au fost detectate și urmărite în largul coastelor Alaskăi și Canadei duminică, 11 septembrie, au anunțat autoritățile.

Avioanele au intrat și au operat în zonele de identificare a apărării aeriene (ADIZ) din Alaska și Canada, dar nu au intrat în spațiul aerian suveran american, potrivit Comandamentului nord-american de apărare aerospațială (NORAD).

„Opțiuni de răspuns în apărarea Americii”

„Această activitate recentă a Rusiei în zona ADIZ nord-americană nu este văzută ca o amenințare și nici ca o activitate considerată provocatoare”, a precizat NORAD.

Avioanele de supraveghere rusești au intrat de două ori în ADIZ nord-american într-o perioadă de două zile, luna trecută, informează Fox News.

NORAD utilizează o rețea de sateliți și radare terestre pentru a monitoriza ADIZ, care se întinde de-a lungul coastelor Alaskăi și Canadei.

Rusia a mai trimis în trecut cu bombardiere cu capacitate nucleară în ADIZ, cum ar fi în 2020, când două bombardiere strategice Tu-95 s-au apropiat la mai puțin de 20 de mile nautice de coastele Alaskăi.

„Rămânem pregătiți să folosim o serie de opțiuni de răspuns în apărarea Americii de Nord și a suveranității arctice”, a declarat luni NORAD.

author avatar
Tudor Borcea
908 afisari

3 COMENTARII

  1. Mujicii regreta enorm ca s-au lasat fraieriti de americani in urma cu vreo 155 de ani ,cand le-au vandur Alaska cu cateva vreo 7 milioane de dolari
    Afacere ,la care principala contributie si-a adus-o un roman numit Pomut

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger