AcasăȘTIRI EXTERNERusia trimite avioane cu arme nucleare pe cerul UE / Ce țară...

Rusia trimite avioane cu arme nucleare pe cerul UE / Ce țară le-a interceptat

Rusia trimite avioane cu arme nucleare pe cerul UE / Ce țară le-a interceptat

Două bombardiere și două avioane de vânătoare rusești au intrat în zona aeriană exclusivă a Suediei și, potrivit rapoartelor de presă, transportau bombe nucleare. Forțele aeriene suedeze au trebuit să intervină pentru a controla situația.

Presa suedeză a raportat că patru avioane de război rusești echipate cu arme nucleare au intrat în spațiul aerian al Uniunii Europene înainte de a fi interceptate de avioanele de luptă suedeze.

Rușii au semnalat că au arme de distrugere la bord

Potrivit TV4 , Expressen și Aftonbladet, două bombardiere Sukhoi Su-24 și două avioane de vânătoare Sukhoi Su-27 au zburat peste Marea Baltică spre insula Gotland, într-o manevră care a escaladat rapid tensiunile și a forțat o intervenție din partea Forțelor Aeriene Suedeze, scrie Infobae.

Bombardierele erau cele echipate cu arme nucleare și, potrivit presei suedeze, incidentul a avut loc la 2 mai, avioanele reusești decolând de la baza aeriană rusă din enclava Kaliningrad.

Surse au declarat pentru TV4 că mișcarea a fost o încercare deliberată de a intimida Suedia. Piloții ruși ar fi semnalat sfidător că au arme nucleare la bord, potrivit mass-media suedeză

Ca răspuns, aeronavele suedeze JAS 39 Gripen au fost trimise să intercepteze aeronavele rusești care se aflau în spațiul lor aerian timp de aproximativ un minut.

Stockholm a confirmat interceptarea la începutul acestei luni, dar abia acum au apărut rapoarte despre armele nucleare la bordul aparatelor.

Incursiunea în spațiul aerian a survenit și imediat după ce Suedia s-a angajat să trimită ajutor militar, inclusiv 5.000 de arme antitanc, în Ucraina, pentru prima dată din 1939 când Suedia trimite arme într-o țară aflată în război.

author avatar
Tudor Borcea
983 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger