AcasăȘTIRI EXTERNERusia trimite APOCALIPSA AGRARĂ peste Europa! Putin, gata să vândă grâne doar...

Rusia trimite APOCALIPSA AGRARĂ peste Europa! Putin, gata să vândă grâne doar țărilor „prietene”

vpRusia trimite APOCALIPSA AGRARĂ peste Europa! Putin, gata să vândă grâne doar țărilor „prietene”

Fostul președinte al Rusiei, Dmitri Medvedev, unul dintre aliații președintelui Vladimir Putin, a avertizat vineri că Rusia, un important exportator mondial de grâu, ar putea limita livrările de produse agricole doar către țările „prietenoase”, pe fondul sancțiunilor occidentale impuse Moscovei după invazia din Ucraina.

Dmitri Medvedev, care a ocupat funcția de președinte din 2008 până în 2012 și care acum este secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a subliniat „câteva puncte simple, dar importante, despre securitatea alimentară în Rusia”, având în vedere sancțiunile impuse de Occident.

„Dușmanii” din Europa și SUA

Majoritatea fac parte din politica agricolă a țării de ani de zile. „Vom furniza produse alimentare și Agricole doar prietenilor noștri”, a spus Medvedev. „Din fericire, avem mulți prieteni și ei nu sunt deloc în Europa sau în America de Nord”, informează Reuters.

La începutul acestei luni, Moscova a publicat o listă cu țări „neprietenoase”, care include Statele Unite, membre ale Uniunii Europene, Regatul Unit, Canada, Japonia, Elveția, Taiwan, Coreea de Sud, Norvegia și Australia.

Rusia furnizează deja grâu în principal Africii și Orientului Mijlociu. Uniunea Europeană și Ucraina sunt principalii săi concurenți în comerțul cu grâu. Prioritatea în aprovizionarea cu alimente sunt piața internă a Rusiei și controlul prețurilor în cadrul acesteia, a spus Medvedev. Rusia folosește cote și taxe la exportul de cereale din 2021 pentru a încerca să stabilizeze inflația alimentară internă ridicată.

De la „prieteni”, nu numai rublele merg

Produsele agricole pentru „prieteni” vor fi atât în ​​ruble, cât și în moneda națională, în proporția convenită, a spus Medvedev. Moneda de plată poate varia deja în fiecare contract de export de cereale, în funcție de nevoile cumpărătorilor și vânzătorilor. Cu toate acestea, remarca lui Medvedev vine după cererea recentă a Rusiei ca beneficiarii străini să plătească gazul rusesc în ruble.

Rusia a interzis majoritatea importurilor de alimente occidentale în 2014, când a anexat Crimeea de la Ucraina, dar ar putea extinde lista și mai mult acum, a adăugat Medvedev. Multe companii străine, cum ar fi producătorii de ciocolată, au oprit vânzările mărcilor lor în Rusia, luna trecută.

author avatar
Tudor Borcea
707 afisari

3 COMENTARII

  1. Eu sunt un neprieten. Dar sa stie nefartatul Putin ca daca esti neprieten cu noi nu inseamna ca suntem si neprieteni cu prietenii tai.

  2. Ce răi sunt rușii… Nu vor să facă acte de caritate cu europenii care prin intermediul comisarului pentru justiție Didier Reynders au autorizat ca bunurile congelate în UE ale Federației Ruse să fie transferate Ukrainei. Cum poate Putin să fie nerecunoscător Comisiei Europene prietene care face numai bine Russiei?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger