AcasăȘTIRI EXTERNERusia taie gazele pentru locomotiva UE. Germania declanșează „etapa de alarmă”. Anunț...

Rusia taie gazele pentru locomotiva UE. Germania declanșează „etapa de alarmă”. Anunț de ultimă oră al ministrului Economiei

Marea Britanie plănuiește să închidă robinetul cu gaze către UE

Germania a declanșat joi „etapa de alarmă” a planului său de urgență pentru aprovizionarea cu gaze, ca răspuns la scăderea livrărilor rusești, dar nu a permis companiilor de utilități să transfere costurile crescânde ale energiei către consumatorii din cea mai mare economie europeană.

Măsura este cea mai recentă escaladare a conflictului dintre Europa și Rusia de la invazia ordonată de Vladimir Putin în Ucraina, care a scos la iveală dependența blocului comunitar de livrările de gaz rusesc și a declanșat o căutare frenetică de surse alternative de energie.

Un plan de urgență în trei etape

Decizia, anunțată de ministrul german al Economiei, marchează o schimbare radicală în special pentru cea mai mare economie europeană, care a cultivat legături energetice puternice cu Moscova, care datează din timpul Războiului Rece.

Guvernul activează faza 2, „etapa de alarmă” a planului de urgență în trei etape, atunci când constată un risc ridicat de penurie de gaze pe termen lung și, teoretic, permite companiilor de utilități să transfere prețurile ridicate către industrie și gospodării, contribuind astfel la reducerea cererii, scrie Reuters.

Cumpărătorii de gaze și utilitățile din Germania au făcut presiuni pentru faza 2 din acest motiv, au declarat surse din industrie. Confruntându-se cu fluxuri de gaze din ce în ce mai reduse de la principalul furnizor, Rusia, Germania se află de la sfârșitul lunii martie în faza 1 a planului său de urgență, care include o monitorizare mai strictă a fluxurilor zilnice și un accent pe umplerea instalațiilor de stocare a gazelor.

Trecerea la faza următoare a făcut obiectul unor speculații de când furnizorul rus Gazprom a redus săptămâna trecută fluxurile prin conducta Nord Stream 1 la doar 40% din capacitate, acuzând o întârziere în returnarea echipamentelor reparate din cauza sancțiunilor occidentale.

 

author avatar
Tudor Borcea
505 afisari

5 COMENTARII

  1. Agenția Internațională a Energiei a recomandat statelor ieoropene utilizarea energiei nucleare și a celei produse în termocentralele pe cărbune în contextul opririi definitive în această iarnă a gazelor rusești. Deci ENERGIE NUCLEARĂ și CĂRBUNE. Numai dezaxatul nostru de la ministerul energiei refuză să se conformeze acestor recomandări. Întrebarea este „DE CE?”

  2. Va salut ! Vin vremuri de restriste… Iar Ucraina se agata de noi, care ne tinem cu o mana de marginea de deasupra abisului….Decat un prieten ca Ucraina, mai bine un dusman ca Rusia….Dumnezeu sa ajute Omenirea ! Sa aveti o zi perfecta !

  3. Mincatorii de cirnati acesti germani cu gena nazista isi merita soarta , vine tavalugul peste UE daca au pus botul la propaganda amerlicana

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger