AcasăȘTIRI EXTERNERusia: „SUA sunt beneficiarul unui conflict fierbinte în Ucraina”. Moscova denunță acțiunile...

Rusia: „SUA sunt beneficiarul unui conflict fierbinte în Ucraina”. Moscova denunță acțiunile Occidentului și ale „marionetei” Zelenski

Rusia: „SUA sunt beneficiarul unui conflict fierbinte în Ucraina”. Moscova denunță acțiunile Occidentului și ale „marionetei” Zelenski / Foto: printscreen

Potrivit ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, beneficiarul unui „conflict fierbinte” în Ucraina sunt Statele Unite, care au căutat să obțină maximul din el atât din punct de vedere economic, cât și strategic.

SUA și aliații lor din NATO caută să obțină o victorie asupra Rusiei pe „câmpul de luptă” pentru a distruge țara noastră, a declarat ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, într-un interviu acordat agenției TASS.

„Vor face aproape orice pentru a atinge acest obiectiv”

„Acțiunile Occidentului colectiv și ale marionetei lor (președintele ucrainean Volodimir Zelenski) confirmă natura globală a crizei ucrainene. Nu este un secret că obiectivul strategic al SUA și al aliaților săi din NATO este de a obține o victorie asupra Rusiei pe câmpul de luptă, ca mecanism de slăbire sau chiar de distrugere a țării noastre”, a declarat Lavrov.

„Adversarii noștri vor face aproape orice pentru a atinge acest obiectiv”, a adăugat el. Potrivit celui mai înalt diplomat rus, beneficiarul unui „conflict fierbinte” sunt Statele Unite, care au încercat să obțină maximum de avantaje atât din punct de vedere economic, cât și strategic.

„Washingtonul a rezolvat, de asemenea, un obiectiv geopolitic cheie de a rupe legăturile tradiționale dintre Rusia și Europa și de a-și face sateliții europeni și mai dependenți de el”, a subliniat Lavrov.

„Vor face conflictul din Ucraina și mai violent”

Statele Unite fac tot ce pot pentru a face conflictul din Ucraina și mai violent, a mai spus Lavrov. Potrivit lui Lavrov, Pentagonul a planificat în mod deschis comenzi pentru sectorul de apărare al SUA pentru anii următori, în timp ce a ridicat constant ștacheta cheltuielilor militare pentru Forțele Armate ucrainene și a cerut același lucru de la alți membri ai „alianței antirusești”.

„În regimul de la Kiev se pompează ele mai noi arme, primind mostre care încă nu au intrat în serviciu în armatele occidentale, aparent pentru a vedea cum se vor comporta în luptă”, a conchis el.

Din februarie, Kievul a primit asistență militară de peste 40 de miliarde de dolari, o sumă egală cu bugetele de apărare ale multor țări europene, a precizat Lavrov.

author avatar
Tudor Borcea