AcasăȘTIRI EXTERNERusia strânge legăturile cu China. Moscova anunță fluxuri comerciale de 200 de...

Rusia strânge legăturile cu China. Moscova anunță fluxuri comerciale de 200 de miliarde de dolari

rusiaRusia strânge legăturile cu China. Moscova anunță fluxuri comerciale de 200 de miliarde de dolari

Rusia a declarat sâmbătă că se aşteaptă ca fluxurile de mărfuri cu China să crească, iar comerţul cu această ţară să atingă 200 de miliarde de dolari până în 2024, în condiţiile în care Moscova se confruntă cu o izolare din ce în ce mai mare de Occident.

China a refuzat să condamne acţiunile Rusiei în Ucraina şi a criticat sancţiunile occidentale fără precedent asupra Moscovei. Cele două ţări şi-au consolidat relaţiile în ultimii ani, inclusiv anunţând în februarie un parteneriat ”fără limite”.

„Suntem concentraţi pe atingerea obiectivului stabilit de şefii de stat, de a aduce cifra de afaceri comercială bilaterală la 200 de miliarde de dolari până în 2024”, a declarat Georgi Zinoviev, şeful primului departament pentru Asia al Ministerului rus de Externe, pentru agenţia de presă Interfax, potrivit globalnews.ca.

Chinezii plănuiesc să-și extindă afacerile în Rusia

„În plus, sugerăm că atingerea acestei cifre ambiţioase mai devreme decât era planificat este foarte posibilă”, a spus Zinoviev.

În condiţiile în care comerţul cu Rusia este afectat de sancţiuni, Zinoviev a spus că este nevoie de timp pentru a se adapta. El a spus că lupta Chinei cu Covid-19 din ultimele săptămâni este, de asemenea, un factor care ar putea complica eforturile.

El a recunoscut riscul unei acţiuni secundare cu care s-ar putea confrunta companiile chineze dacă ar ajuta Rusia să eludeze sancţiunile, dar a spus că este probabil totuşi o creştere semnificativă a cooperării.

author avatar
Andreea Vlad
305 afisari

3 COMENTARII

  1. NSULTE SI MIZERII LA ADRESA CITITORILOR DE PE Ziare.com . SITUL ESTE O MIZERIE
    Ziare.com UN SITE CE INSTIGA LA URA , CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI , JEGURI PATENTATE , PLEAVA JURNALISMULUI DE CEA MAI JOASA SPETA , COLABORATORI VIERMANOSI , DEJECTII UMANE .GUNOAIE INFECTE
    SLUGILE CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE . FALSI JURNASITI DE PE ZOAIE.com#

  2. China , Rusia si restul de tari care sint impotriva NATO trebuie sa fie unite si sa puna NATO in genunchi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger