AcasăȘTIRI EXTERNERusia: Stația Spațială Internațională s-ar putea prăbuși din cauza sancțiunilor/Ce țări sunt...

Rusia: Stația Spațială Internațională s-ar putea prăbuși din cauza sancțiunilor/Ce țări sunt în pericol

Rusia: Stația Spațială Internațională s-ar putea prăbuși din cauza sancțiunilor/Ce țări sunt în pericol

Sancțiunile occidentale introduse împotriva Rusiei ar putea cauza prăbușirea Stației Spațiale Internaționale (ISS), a declarat sâmbătă, 12 martie, Dmitri Rogozin, șeful agenției spațiale ruse Roscosmos, solicitând ridicarea acestora.

Potrivit lui Rogozin, funcționarea navelor rusești care aprovizionează ISS va fi perturbată de sancțiuni, afectând astfel segmentul rusesc al stației, care servește, printre altele, la corectarea orbitei structurii.

„Câinii războiului să se gândească la prețul sancțiunilor”

Drept urmare, ar putea cauza „căderea în mare sau pe uscat a ISS, care cântărește 500 de tone”.

„Segmentul rusesc veghează ca orbita stației să fie corectată (în medie de 11 ori pe an), inclusiv pentru a evita resturile spațiale”, a spus Rogozin, care postează regulat pe rețelele de socializare sprijinul său pentru armata rusă în invazia din Ucraina.

Publicând o hartă a lumii unde stația ar putea cădea, șeful Roscosmos a spus că Rusia este în mare măsură în siguranță.

„Dar populațiile din alte țări, în special cele conduse de câinii războiului (occidentalii) ar trebui să se gândească la prețul sancțiunilor împotriva Roscosmos”, a lansat el, calificându-i drept „nebuni” pe cei care au impus aceste măsuri de represalii, scrie BFM.Tv.

Roscosmos susține că a trimis apeluri către partenerii săi americani (NASA), canadieni (ASC), europeni (ESA), „cerând ridicarea sancțiunilor ilegale împotriva companiilor noastre”. Spațiul este unul dintre ultimele domenii de cooperare ruso-americană.

La începutul lunii martie, Roscosmos și-a anunțat intenția de a acorda prioritate construcției de sateliți militari, din cauza izolării tot mai mari a Rusiei după conflictul din Ucraina. Rogozin a mai anunțat că Moscova nu va mai furniza SUA motoare pentru rachetele americane Atlas și Antares.

author avatar
Tudor Borcea
503 afisari

2 COMENTARII

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger