AcasăȘTIRI EXTERNERusia spune de ce a oprit gazele prin conducta Nord Stream 1...

Rusia spune de ce a oprit gazele prin conducta Nord Stream 1 „Nu există nici un alt motiv pentru aceste probleme”

Kremlinul a declarat luni că oprirea livrărilor de gaze rusești către Germania prin conducta strategică Nord Stream 1 este exclusiv din vina Occidentului, deoarece sancțiunile acestuia au împiedicat întreținerea infrastructurii de gaze.

„Problemele cu pomparea gazului au apărut din cauza sancțiunilor statelor occidentale. Nu există niciun alt motiv pentru aceste probleme”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov. Peskov s-a exprimat la câteva zile după închiderea completă a Nord Stream 1, o conductă crucială pentru aprovizionarea europenilor care se tem de o criză energetică în această iarnă.

O criză energetică fără precedent în această iarnă?

„Aceste sancțiuni (…) sunt cele care au dus la situația pe care o vedem acum”, a declarat el într-o informare telefonică. De asemenea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a „respins categoric” „încercările neîncetate” ale Occidentului de a „da vina pe Moscova”.

„Occidentul – în acest caz, Uniunea Europeană, Canada și Marea Britanie – este responsabil pentru faptul că situația a ajuns într-un asemenea punct”, a adăugat el, scrie 20 Minutes.

Dmitri Peskov a justificat încă o dată oprirea livrărilor de gaz rusesc către Germania prin gazoductul Nord Stream1 , prin „întreținerea serioasă” de care, potrivit acestuia, avea nevoie ultima turbină care funcționa până atunci. Nu funcționează cum trebuie, există defecțiuni. Acest lucru face ca fluxul să se oprească”, a spus el.

Gigantul rus Gazprom a declarat vineri că a descoperit „scurgeri de ulei” în turbină în timpul unei operațiuni de întreținere la o stație de comprimare din Rusia. Moscova susține că sancțiunile occidentale impuse în urma ofensivei Rusiei în Ucraina împiedică returnarea unei turbine Siemens care fusese trimisă în Canada pentru reparații.

Germania, unde se află turbina, susține că Rusia este cea care blochează întoarcerea acestei componente cheie. Întreruperea fluxurilor de gaze între Rusia și Germania prin Marea Baltică a sporit în ultimele zile temerile europenilor de a se confrunta cu o criză energetică fără precedent în această iarnă.

author avatar
Tudor Borcea
366 afisari

3 COMENTARII

  1. Rusia vrea sanctiunile jos. Cat se va mai sacrifica europa pentru ukrainioci? Hai ue ca ati pierdut acest razboi. Voi slugile sua care se inbogatesc acum. Si care va inpins spre aceasta directie dezastruasa. Patetic.

  2. Ce ditamai pwule in gura o sa isi ia rahatii aia de occidentali atei si decadenti, numai acum incepe sa se intrevada !! Mai puneti o haina pe voi, tovarasiii de la Bruxxelistan, asa o sa sune noile directive peste 2 luni !! Hai ca nu mai e mult, si incepe cel mai mare balci din istoria Europei, acum o sa fie macel, bai baietii cu ochii albastrii de pretutindeni, o sa va ia draku pe toti si pe voi, si pe familiile voastre de paraziti sociali !! Scapa numai care poate, restul vor ajunge carne de tun, sau si mai bine, scuturi umane !! Plomo o Plata, motafukkers 🙂

  3. SCURT. Cine vrea sancțiuni, să plătească. Problema este că alde lighioane anormale ca ursuleasa, johnson… au salarii uriașe date tot de prostimea care va suferi. Ei nu vor suferi.

    TREBUIE IEȘIT ÎN STRADĂ. DAR CU MILIOANELE! La Praga, cu zecile de mii, trebuie s-o socotim ca încălzire.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger