AcasăȘTIRI EXTERNERusia spune ce ar declanșa războiul cu NATO / „Aceasta va fi...

Rusia spune ce ar declanșa războiul cu NATO / „Aceasta va fi ciocnirea directă”

Rusia spune ce ar declanșa războiul cu NATO / „Aceasta va fi ciocnirea directă”

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat miercuri, 23 martie, că trimiterea forțelor de menținere a păcii în Ucraina ar putea duce la o confruntare directă între Rusia și alianța militară NATO.

Polonia a declarat săptămâna trecută că va prezenta oficial, la următorul summit NATO, o propunere pentru o misiune de menținere a păcii în Ucraina.

„Aceasta va fi ciocnirea directă”

„Sper ei că înțeleg despre ce vorbesc”, a spus Lavrov , în cadrul unei întâlniri cu personalul și studenții de la Institutul de Stat de Relații Internaționale din Moscova.

„Acesta va fi ciocnirea directă între forțele armate ruse și cele ale NATO pe care toată lumea nu numai că a încercat să o evite, dar a spus că nu ar trebui să aibă loc în principiu”, a adăugat șeful diplomației ruse, scrie US News.

Moscova a acuzat Kievul că stagnează negocierile de pace făcând propuneri inacceptabile pentru Rusia. Ucraina a spus că este dispusă să negocieze, dar nu se va preda și nu va accepta ultimatumurile rusești.

Lavrov a spus că autoritățile ucrainene renunță la propriile propuneri în cadrul negocierilor, ceea ce face dificilă realizarea unui rezultat. „Discuțiile au început, sunt dificile pentru că partea ucraineană se răzgândește constant și dă înapoi de la propriile propuneri”, a spus Lavrov.

Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat, tot miercuri, că discuțiile cu Rusia sunt dificile și uneori conflictuale.

Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în ceea ce a numit o „operațiune special” pentru a anihila capacitățile militare ale vecinului său din sud și pentru a elimina oamenii pe care i-a numit „naționaliști periculoși” și „fasciști”.

Forțele ucrainene au dat dovadă de o rezistență puternică, iar Occidentul a impus sancțiuni drastice Rusiei în efortul de a o forța să-și retragă trupele.

author avatar
Tudor Borcea
674 afisari

2 COMENTARII

  1. Stii ceva Serghei? Ce tot sa ne evitam atat. Sa vina NATO sa va care bombe in cap si sa va termine. Eu cred ca asa este just.

  2. Asta eco tampenie fum sa faca Nato misiune de pace?Misiunile de pace se fac prin Onu si ma dat Onu sau Osce prin Eurooa cum au facut jandarmii romani in Serbia.
    Nato e un blok militar defensiv.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Programul Gabrielei Firea pentru Primăria Capitalei. Aeroport în sudul Bucureștiului și dezvoltarea/extinderea rețelei de metrou, printre promisiuni

Senatorul Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Generală a Bucureștiului și-a prezentat Programul de guvernare locală 2024 – 2028. Candidatul PSD își propune să...

Imagini incredibile cu rapperul american Sean Diddy când îşi bate iubita cu sălbăticie pe holurile unui hotel (VIDEO)

Cassie Ventura, fosta iubită a lui Sean Diddy, i-a intentat proces artistului și-l acuză, printre altele, de viol. O înregistrare video din 2016 îl...
proger