AcasăȘTIRI EXTERNERusia și SUA, operațiune secretă într-o țară europeană. Un pușcaș marin dat...

Rusia și SUA, operațiune secretă într-o țară europeană. Un pușcaș marin dat la schimb cu un pilot rus – VIDEO

Rusia și SUA, operațiune secretă într-o țară europeană. Un pușcaș marin dat la schimb cu un pilot rus

Rusia și SUA au efectuat miercuri un schimb de deținuți: un veteran al pușcașilor marini încarcerat la Moscova a fost schimbat cu un traficant de droguri rus, pilot, condamnat la o lungă pedeapsă cu închisoarea în America, au declarat oficiali americani.

Acordul surprinzător ar fi fost o manevră diplomatică remarcabilă chiar și în vremuri de pace, darămite cu cât a fost încheiat în condițiile în care războiul dintre Rusia și Ucraina a dus relațiile Moscova-Washington la cel mai scăzut nivel din ultimele decenii.

Schimbul s-a făcut într-o țară europeană

Ca parte a schimbului, Rusia l-a eliberat pe Trevor Reed, un fost pușcaș marin din Texas care a fost arestat în vara anului 2019, după ce autoritățile ruse au declarat că a agresat un ofițer în timp ce era condus de poliție la o secție, după o noapte de chef. Reed a fost condamnat ulterior la nouă ani de închisoare, deși familia sa i-a susținut nevinovăția, iar guvernul SUA l-a descris ca fiind deținut pe nedrept.

Statele Unite au fost de acord să îl returneze pe Konstantin Iaroshenko, un pilot rus care execută o pedeapsă federală de 20 de ani de închisoare în Connecticut pentru conspirație în vederea introducerii ilegale de cocaină în SUA, după ce a fost arestat în Liberia în 2010 și extrădat în SUA, scrie The Philadelphia Inquirer.

Cei doi prizonieri au fost schimbați într-o țară europeană. Deși oficialii nu au dorit să spună unde a avut loc transferul, în orele dinaintea acestuia, urmăritorii de zboruri comerciale au identificat un avion aparținând serviciului federal de securitate al Rusiei care se îndrepta spre Ankara, Turcia. De asemenea, Biroul american al închisorilor și-a actualizat peste noapte site-ul web pentru a reflecta faptul că Iaroshenko nu mai era în custodia autorităților americane.

 

author avatar
Tudor Borcea
506 afisari

2 COMENTARII

  1. Daca era soldat american era drogat sigur plus americanii sint foarte violenti de la mincarea cu chimicale ,droguri si steroizi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger