AcasăȘTIRI EXTERNERusia se pregătește de război? O nouă demonstrație de forță la Marea...

Rusia se pregătește de război? O nouă demonstrație de forță la Marea Neagră

RusiaRusia se pregătește de război? O nouă demonstrație de forță la Marea Neagră / Foto: Tass

Rusia a început, luni, exercițiul strategic „Caucaz-2020”, la care vor participa 80.000 de soldati și 250 de tancuri. Demonstrația de forță se va desfășura în perioada 21-26 septembrie, sub conducerea șefului Statului Major General al Forțelor Armate, general de armată Valeri Gherasimov, în sudul țării, inclusiv în Marea Neagră.

„În cadrul Forţelor armate ale Federaţiei Ruse au început exerciţiile de comandament şi stat-major de nivel strategic cu numele de cod Caucaz-2020”, indică ministerul rus al apărării într-un comunicat, precizând că acţiunile principale ale trupelor se vor desfăşura în centre de antrenament din interiorul Districtului militar Sud (Prudboi, Aşuluk, Kapustin Iar) precum şi pe aeroporturile militare Arzgir şi Kopansk, potrivit agenției de presă TASS.

Peste 10 batalioane echipate cu sisteme antiaeriene S-300, S-400 şi tunuri antiaeriene Panţir-S vor asigura protecţia aeriană a exerciţiilor Caucaz-2020, conform ministerului, care adaugă că la aceste aplicaţii vor participa unităţi şi structuri de suport logistic şi tehnic, formaţiuni de apărare antiaeriană, forţe maritime (între care Flota rusă din Marea Neagră), precum şi forţe ale Gărzii Naţionale ruse (Rosgvardia) şi ale Ministerului pentru Situaţii de Urgenţă.

„În cursul exerciţiilor Caucaz-2020, forţele armatei ruse vor acorda o atenţie deosebită luptei împotriva rachetelor de croazieră şi a dronelor, contramăsurilor radioelectronice împotriva unui inamic imaginar şi schimbării rapide a acţiunilor de luptă în medii diferite” (terestru, aerian, maritim), potrivit ministerului.

Exercițiile militare se vor desfășura în două etape

În prima etapa a exercițiului, organele de conducere militară vor efectua planificarea acțiunilor de luptă, în situația politico-militară creată, potrivit defenseromania.ro. Vor fi desfășurate activități de cooperare între contingențele militare ale statelor participante la exercițiu pentru respingerea atacurilor din aer, pentru ducerea acțiunilor de cercetare și căutare, precum și a acțiunilor defensive.

În cea de-a două etapă, este planificată îndeplinirea misiunilor de conducere directă a trupelor, în timpul ducerii acțiunilor de luptă comune. Vor fi desfășurate activități ale grupărilor de Forțe Terestre, grupărilor de Forțe Aeriene și Apărare Antiaeriană și ale forțelor Flotei din Marea Neagră și Flotilei din Marea Caspică.

La demonstrație participă 80.000 de militari

Pentru desfășurarea de acțiuni comune, la exercițiu vor participa aproximativ 1.000 de militari din Armenia, Republica Belarus, China, Myanmar și Pakistan. Reprezentanți din Azerbaidjan, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tadjikistan și Sri Lanka vor lua parte la exercițiu în calitate de observatori. În total, la exercițiul Caucaz-2020 vor participa aproximativ 80.000 de militari.

author avatar
Andreea Vlad
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger