AcasăȘTIRI EXTERNERusia se mai RĂZBUNĂ pe o ţară: interdicție de intrare pentru 32...

Rusia se mai RĂZBUNĂ pe o ţară: interdicție de intrare pentru 32 de oficiali și jurnaliști

Rusia se mai RĂZBUNĂ pe o ţară: interdicție de intrare pentru 32 de oficiali și jurnaliști

Rusia a luat măsuri dure împotriva altei ţări ce acţionase strict contra ei, după războiul pornit în Ucraina. Astfel, ruşii au anunţat că interzic intrarea pe teritoriul lor a 32 de oficiali și jurnaliști din Noua Zeelandă, ca răspuns la măsurile similare luate de Wellington împotriva Moscovei după declanșarea invaziei ruse în Ucraina.

Printre cei vizați de sancțiuni sunt primarul din Wellington, Andrew Foster; primarul din Auckland, Philip Goff; comandantul Marinei neozeelandeze, Garin Golding; precum și jurnalistele Kate Green și Josie Pagani.

Presa occidentală, împiedicată în Rusia

Kremlinul a promis deja că va împiedica activitatea presei occidentale în Rusia, după ce o instanță europeană a confirmat interdicția de difuzare impusă canalului rus de știri Russia Today (RT) France, considerat un instrument de propagandă al Moscovei.

„Bineînțeles, vom lua măsuri similare de presiune asupra presei occidentale care operează în țara noastră”, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

„Nici noi nu-i vom lăsa (pe reprezentanții instituțiilor occidentale de presă, n.r.) să lucreze în țara noastră”, a spus el, descriind reacția Kremlinului la această interdicție ca fiind „extrem de negativă”.

Numeroși jurnaliști străini au părăsit Rusia, iar o serie de instituții media străine și-au suspendat activitatea în această țară după ce autoritățile de la Moscova au introdus pedepse cu închisoarea de până la 15 ani pentru răspândirea de „știri false” despre armata rusă.

author avatar
Andrei Ștefan
399 afisari

3 COMENTARII

  1. Mi se pare mie sau se nazifica U. E.? Adică deși pretind că apără valori, cică democratice, occidentalii interzic diferența de opinie. E ca și cu informarea din surse… sigure pe vremea lui Arafat, Orban, catu și ceilalți mincinoși naționali. Măi bre, până de curând nu mă interesau nici rușii, nici ukrani, nici amerlocii. Dar am devenit curios, mai ales că până anul trecut, când mă mai uitam și eu la canalele românești, toate se bazau pe surse video RT. Și deodată marile demo. interzic RT. Cică rt face propagandă. Dar media noastră cumpărată și tutorii acesteia ce fac?

  2. Scuze! Abia acum am văzut autorul textului: Andriuska, ai toate șansele pentru un top al celor mai idioate articole, cel puțin de pe acest site.

  3. Alte gunoaie de drogati si pedofili din Noua Zeelanda ,afara cu aceste gunoaie de inculti care au distrus pe nativi locali

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger