AcasăȘTIRI EXTERNERusia scoate 50 de noi rachete balistice. Ce spune Putin despre „Satan”...

Rusia scoate 50 de noi rachete balistice. Ce spune Putin despre „Satan” – VIDEO

Rusia scoate 50 de noi rachete balistice. Ce spune Putin despre „Satan” - VIDEO / Foto: Facebook

Rusia intenționează să pună în funcțiune aproximativ 50 de noi rachete balistice intercontinentale Sarmat, cu capacitate nucleară, până la sfârșitul toamnei, a declarat directorul general al agenției spațiale Roscosmos, Dmitri Rogozin.

Rachetele urmează să fie fabricate în orașul siberian Krasnoyarsk, a precizat Rogozin, pentru agenția de presă Interfax.

Putin: Occidentul să se gândească de două ori

Rusia a efectuat primul test de lansare a rachetei Sarmat nouă generație la cosmodromul Plesețk, în nordul Rusiei, la sfârșitul lunii aprilie.

Racheta Sarmat (cod NATO „Satan” ) are o rază de acțiune de 18.000 de kilometri și poate fi înarmată cu focoase nucleare. Acest lucru ar permite Rusiei să atingă ținte din întreaga lume, lansând atacuri fie prin Polul Nord, fie prin Polul Sud.

Primele rachete Sarmat urmează să fie amplasate în regiunea Krasnoyarsk. Președintele rus Vladimir Putin s-a folosit de lansarea rachetei din aprilie pentru a amenința Occidentul, pe fondul războiului în Ucraina.

Racheta ar putea depăși toate tipurile de apărare și ar putea forța națiunile să se „gândească de două ori” înainte de a amenința Rusia, a declarat Putin la acea vreme.

author avatar
Tudor Borcea