AcasăȘTIRI EXTERNERusia s-a RĂZBUNAT pe Finlanda pentru anunţul aderării la NATO! Prima decizie...

Rusia s-a RĂZBUNAT pe Finlanda pentru anunţul aderării la NATO! Prima decizie a lui Putin

Măsuri urgente pentru facturi mai mici la energie și gaze, cerute de parlamentari

Kremlinul a luat prima mare decizie, după anunţul Finlandei că a decis aderarea la NATO. Astfel, Rusia a întrerupt exporturile de energie electrică spre Finlanda.

Compania responsabilă de vânzările rusești de energie electrică către Finlanda, RAO Nordic, și-a anunțat vineri intenția de a opri livrările sâmbătă, invocând facturile neplătite.

RAO Nordic Oy a invocat un pretext penibil

Compania RAO Nordic Oy a declarat că nu a mai primit din data de 6 mai plăţi pentru energia furnizată Finlandei, susţinând că prin urmare nu mai dispune de mijloace băneşti pentru a plăti electricitatea importată din Rusia, dar speră că ”situaţia se va ameliora curând” şi livrările vor putea fi reluate.

După acest anunţ, operatorul reţelei de electricitate a Finlandei, societatea Fingrid, a dat asigurări că se poate lipsi de energia rusească. ”Eram pregătiţi pentru asta şi nu va fi greu. Ne putem descurca mărind puţin importurile din Suedia şi Norvegia”, a declarat un reprezentant al acestei companii.

10% din energia Finalndei vine din Rusia

Finlanda a importat până acum aproximativ 10% din consumul total de energie electrică de la marele său vecin rus. Compania nu a spus dacă aceste probleme de reglementare au fost legate de sancțiunile europene care vizează economia rusă după invazia Ucrainei.

Anunțul candidaturii finlandeze este așteptat duminică, în cadrul unei conferințe de presă a președintelui Sauli Niinistö și a premierului Sanna Marin.

author avatar
Andrei Ștefan
529 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger