AcasăȘTIRI EXTERNERusia pune în „alertă teroristă” șase regiuni frontaliere cu Ucraina

Rusia pune în „alertă teroristă” șase regiuni frontaliere cu Ucraina

Rusia pune în „alertă teroristă” șase regiuni frontaliere cu Ucraina

Cel puțin șase regiuni rusești de la granița cu Ucraina au ridical nivelul amenințărilor teroriste în toate teritoriile sau parțial, în timp ce invazia Rusiei asupra țării vecine intră în a șaptea săptămâna.

Rezidenții locali au raportat o serie de explozii în ultimele zile pe care oficialii le-au numit „incidente”.

Regiunea Kursk a fost prima care și-ai ridicat nivelul de amenințare teroristă, invocând „posibile provocări” într-o zonă care este folosită ca unul dintre numeroasele terenuri de organizare pentru invazia Moscovei asupra Ucrainei.

Petardele și artificiile, interzise

Autoritățile au spus că patrulele de securitate vor fi sporite și vor exista puncte de control militare și de poliție. Analiştii se aşteaptă ca Rusia să lanseze o ofensivă majoră în estul Ucrainei în zilele următoare, după ce unităţile militare au fost retrase din jurul capitalei ucrainene Kiev.

După Kursk, regiunile Belgorod, Voronej și Briansk au ridicat nivelurile de amenințare la „galben”, a doua cea mai mare într-un sistem cu trei niveluri. Regiunea Belgorod a interzis, de asemenea, petardele și artificiile timp de două săptămâni „pentru a nu speria oamenii cu zgomote puternice inutile”, a spus guvernatorul Viacheslav Gladkov, scrie The Moscow Times.

Regiunea Krasnodar a ridicat nivelul de amenințare în două dintre districtele sale de la granița cu Ucraina. Crimeea anexată a făcut același lucru în șapte dintre districtele sale. Regiunea Rostov de la granița cu republicile separatiste ale Ucrainei, Donețk și Lugansk, a fost singura regiune de graniță rusă care nu și-a ridicat nivelul de amenințare în ultimele 48 de ore.

Rusia a suspendat toate zborurile către și dinspre 11 aeroporturi din sudul și centrul țării de când președintele Vladimir Putin a ordonat trupelor să intre în Ucraina.

author avatar
Tudor Borcea
374 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger