AcasăȘTIRI EXTERNERusia pregătește ceva? Zeci de mii de puști de asalt AK-12 pentru...

Rusia pregătește ceva? Zeci de mii de puști de asalt AK-12 pentru armata rusă

Ministerul Apărării al Rusiei a anunțat încă de la începutul lunii iunie că Forțele Aeriene a primit aproximativ 10.000 de puști de asalt AK-12, iar o altă comandă urmează să fie livrată tot în cursul acestei luni.

Sîmbătă, 20 iunie, fabricantul de arme de calibru Kalașnikov  a anunțat că deja a livrat 35.000 de puști de asalt AK-12 trupele ruse.

Încă din aprilie 2019, șeful executiv de la Kalașnikov, Dmitri Tarasov anunțase că intenționează să livreze, în perioada 2019-2021, 112.500 de puști de asalt AK-12 trupelor ruse.

Acest model este considerat mai performant în comparație cu predecesorii săi AK-74M și AKM.

Această armă performantă a fost prezentată publicului pentru prima dată cu ocazia paradei de la Moscova, pe 9 mai anul trecut.

Cu această ocazie, aproximativ 400 de parașutiști ai unui regiment rusesc au defilat în Piața Roșie cu aceste puști de asalt.

Noua pușcă de asalt se remarcă prin ergonomia îmbunătățită în comparație cu predecesorii săi AK-74M și AKM.

Potrivit producătorilor, AK-12 este cea mai performantă dintre toate puștile de asalt produse până acum, bazându-se acum pe o nouă tehnologie.

AK-12 este echipat cu un set de echipamente optice care permit o mai bună precizie la o distanță de până la 500 de metri. Pușca de asalt include și un nou model de încărcător care îi permite soldatului controlul vizual al consumului de muniție, potrivit defenseromania.ro

 

author avatar
Eli Dan Davidescu
1.077 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger