AcasăȘTIRI EXTERNERusia pregătește atacarea SUA? Statul american pe care a pus ochii Putin,...

Rusia pregătește atacarea SUA? Statul american pe care a pus ochii Putin, amenințare pe față! – FOTO&VIDEO

Rusia pregătește atacarea SUA? Statul american pe care a pus ochii Putin, amenințare pe față! - FOTO&VIDEO

Pregătește Rusia atacarea SUA? E o întrebare care a apărut după avertismentul unui aliat-cheie al lui Vladimir Putin, care a sugerat că Rusia ar putea revendica Alaska, teritoriul pe care rusii l-au vândut Statelor Unite în 1867.

După ce un înalt oficial de la Kremlin a avertizat direct SUA că Rusia ar putea „lua înapoi” Alaska, drept răspuns la sancțiunile economice impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, panouri cu mesajul „Alaska e a noastră!” au apărut în Siberia.

Imaginile apărute pe rețelele de socializare

Astfel de panouri au fost zărite joi, în Rusia, în orașul Krasnoiarsk, din Siberia, titrează newsweek.com. S-a întâmplat la doar o zi după ce s-a aflat de avertismentul pe care l-a transmis președintele Dumei de Stat – Camera inferioară a Parlamentului rus – cu privire la Alaska.

„America trebuie să își amintească întotdeauna: există o parte a teritoriului, Alaska”, a declarat Viaceslav Volodin, în timpul unei ședințe a Legislativului rus, potrivit The Moscow Times, preluat de site-ul citat.

Oficialul rus i-a avertizat pe americani că înainte „să încerce să ne gestioneze resursele din străinătate, să se gândească înainte să acționeze că și noi avem ceva de luat înapoi”.

Imagini cu panouri cu mesajul „Alaska e a noastră!” au fost postate pe Twitter:


Statele Unite au cumpărat Alaska, de la Rusia, în martie 1867, pentru suma de 7,2 milioane de dolari.

 

author avatar
Andrei Coman