AcasăȘTIRI EXTERNERusia poartă un război în Ucraina contra armelor americanilor. Contract fabulos pentru...

Rusia poartă un război în Ucraina contra armelor americanilor. Contract fabulos pentru rachetele Stinger

Ministrul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat că aproximativ 20 de ţări au anunţat noi tranşe de asistenţă în materie de securitate pentru Ucraina, în timpul unei întâlniri virtuale cu aliaţii pentru coordonarea ajutorului pentru țara invadată de Rusia.

Printre cei care au anunţat noi pachete de asistenţă se numără Italia, Danemarca, Grecia, Norvegia şi Polonia, a declarat Austin presei. Danemarca urmează să furnizeze un lansator de rachete pentru apărarea coastelor ucrainene.

SUA trimit rachete Stinger de 687 milioane dolari

Armata americană a atribuit un contract în valoare de până la 687 de milioane de dolari companiei Raytheon Technologies Corp (RTX.N) pentru rachete antiaeriene Stinger, pentru a reface stocurile trimise în Ucraina.

Trupele americane au o utilizare limitată pentru stocul actual de Stinger – o armă ușoară, autonomă, care poate fi desfășurată rapid pentru a se apăra împotriva elicopterelor, avioanelor, dronelor și chiar a rachetelor de croazieră. Deci, stocul trebuie refăcut.

Artilerie şi vehicule blindate, tot de la americani

Şeful Pentagonului a explicat că ultimul pachet de ajutor al SUA, în valoare de 40 de miliarde de dolari, va permite ca Ucrainei să-i fie furnizate mai multe sisteme de artilerie şi vehicule blindate.

Mai exact, el a indicat că vor fi trimise 18 noi obuziere, 18 vehicule tactice pentru transportarea acestora, sisteme de artilerie, sisteme radar şi alte echipamente pentru armată.

author avatar
Andrei Ștefan
379 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger