AcasăȘTIRI EXTERNERusia naționalizează activele Enel! Mărunțișul pe care l-au primit italienii de la...

Rusia naționalizează activele Enel! Mărunțișul pe care l-au primit italienii de la Vladimir Putin

Rusia naționalizează activele Enel! Mărunțișul pe care l-au primit italienii de la Vladimir Putin (sursa foto: Facebook/Enel Group)

Kremlinul naționalizează activele Enel. Italienii au făcut anunțul privind finalizarea vânzării subsidiarei sale din Rusia.

Enel SpA a anunţat, miercuri, finalizarea vânzării subsidiarei sale din Rusia, ieşind din această ţară, transmite Reuters.

Cea mai mare companie europeană de utilităţi a transmis că şi-a vândut întreaga participaţie deţinută la PJSC Enel Russia firmei Lukoil şi fondului de investiţii Gazprombank-Frezia, pentru 137 milioane de euro.

Decretul semnat de liderul de la Kremlin

Tranzacţia ar urma să aibă un efect pozitiv asupra datoriei nete a Enel de aproximativ 610 milioane de euro şi un impact negativ asupra profitului net raportat de circa 1,3 miliarde de euro.

E de menționat faptul că în septembrie, președintele rus Vladimir Putin a emis un decret prin care a autorizat Enel să vândă participaţia majoritară deţinută la PJSC Enel Russia.

Compania italiană de utilități a anunțat în iunie că a ajuns la un acord cu Lukoil și Gazprombank-Frezia pentru a-și vinde pachetul de 56,43% din Enel Rusia pentru aproximativ 137 de milioane de euro, nota, în 30 septembrie, uk.finance.yahoo.com, în contextul decretului pe care-l semnase liderul de la Kremlin.

Înființată în urmă cu 60 de ani, Enel este o companie energetică multinațională, fiind prezentă în 30 de țări din întreaga lume.

author avatar
Andrei Coman