AcasăȘTIRI EXTERNERusia mută rachete hipersonice Kinjal în Mediterana! ALERTĂ NATO: portavionul francez Charles...

Rusia mută rachete hipersonice Kinjal în Mediterana! ALERTĂ NATO: portavionul francez Charles de Gaulle este în zonă!

Rusia mută rachete hipersonice Kinjal în Mediterana! ALERTĂ NATO: portavionul francez Charles de Gaulle este în zonă!

Avioane de luptă MiG-31K și bombardiereTu-22M3 rusești, echipate cu rachete hipersonice Kinjal, au fost dislocate în zona unde navighează grupul aeronaval constituit în jurul portavionului Charles de Gaulle.

După ce a participat la un exercițiu de tip PASSEX cu portavioanele american USS Harry S. Truman și italian ITS Cavour, grupul aeronaval al portavionului Charles de Gaulle navighează de câteva zile în estul Mediteranei, în cadrul Operațiunii Chammal.

Și nu este exclus să trimită unul dintre cele două avioane de avertizare timpurie E-2C Hawkeye ale sale, precum și avioane de luptă Rafale M în patrulare peste Marea Neagră, unde marina Rusă tocmai a lansat manevre importante, cu aproximativ 30 de nave.

Baza siriană Hmeimim, punct strategic al Rusiei

Între timp, potrivit ultimelor știri, grupul aeronaval al portavionului francez și-a măsurat forțele cu sistemele de apărare sol/aer implementate de forțele cipriote, în cadrul unui exercițiu devenit acum recurent.

Acestea fiind spuse, marina rusă intenționează, de asemenea, să efectueze manevre în regiunea în care navighează în prezent gruparea aeronavală franceză, scrie Opex 360.

Și, așa cum s-a întâmplat la prima desfășurare a portavionului britanic HMS Queen Elizabeth în estul Mediteranei, în iunie anul trecut, Moscova a trimis în Siria cel puțin un avion MiG-31K, echipat cu racheta hipersonică Kinjal, precum și bombardiere Tu -22M3.

„Avioanele Tu-22M3 și MiG-31K echipate cu sisteme Kinjal au fost redeplasate pe aerodromul Hmeimim pentru a participa la manevre care implică nave din diferite flote ale marinei ruse din zona de est a Mediteranei. Echipajele lor vor trebui să îndeplinească misiunile care le-au fost atribuite în timpul exercițiilor”, a declarat Ministerul rus al Apărării pe 15 februarie.

O rachetă ucigașă de nave. Mesaj pentru Franța

Or, derivată din racheta Iskander, Kinjal a fost dezvoltată pentru a reda aviației navale ruse capacitatea de lovituri antinavă pe rază lungă, capacitate pe care o pierduse când și-a cedat bombardierele Tu-22M3 forțelor aerospațiale.

De asemenea, sosirea avioanelor MiG-31K în Siria poate fi privită ca un mesaj adresat Franței, chiar dacă coincide cu manevrele pe care marina rusă intenționează să le organizeze în sector.

Capabilă să transporte o sarcină convențională sau nucleară, racheta Kinjal poate parcurge 2000 km cu o viteză de Mach 10.

Greu detectabilă din cauza norului de plasmă generat de temperaturile ridicate produse de o astfel de viteză, are ghidaj radar permițându-i să atingă ținte în mișcare, cum ar fi o navă.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
972 afisari

1 COMENTARIU

  1. In Mediterana e un stup Nato cu 500 de albine 3 portavioane Sua 1 portavion Franta si un portavion Italia, e bine ca urssu sa nu-si bage botu in stup s-ar putea sa-i intepe neasca nasu…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger