Cauta

Rusia JEFUIEŞTE o altă ţară: cât timp lumea a atenţă la război, la ia aurul!

Rusia îşi multtiplică activele interne folosindu-se de ţările africane. De exemplu, de Sudan. Căreia îi ia aurul. S-a întâmplat acest lucru încă din prima zi a războiului din Ucraina.

La câteva zile după ce Moscova și-a lansat războiul sângeros împotriva Ucrainei, un avion cargo rusesc se afla pe o pistă din Khartoum, capitala Sudanului.

Le exportau prăjiturile… pardon, aurul

Oficial, aeronava încărcată cu… prăjituri, numai că Sudanul exportă rar – dacă nu cumva chiar niciodată – prăjituri, relatează CNN după o investigație a jurnaliștilor săi care au descurcat ițele complicate ale unei scheme prin care Rusia nu face altceva decât să lase Sudanul fără aur, ocolind sancțiunile internaționale, pentru a putea finanța astfel ambițiile paranoice ale lui Vladimir Putin.

În cală, oamenii care inspectau avionul au dat cu ochii peste cutii colorate de prăjituri. Numai că sub ele erau niște lăzi de lemn bine camuflate. Înăuntru – cea mai prețioasă resursă a Sudanului: aurul. Cam o tonă.

Contrabandă cu aur din Sudan

Foști și actuali oficiali americani au declarat pentru CNN că Rusia a sprijinit în mod activ lovitura de stat militară din Sudan din 2021, care a răsturnat un guvern civil de tranziție, dând o lovitură devastatoare mișcării sudaneze pro-democratice care l-a răsturnat pe președintele Omar al-Bashir cu doi ani mai devreme.

„Știm de mult timp că Rusia exploatează resursele naturale ale Sudanului”, a declarat pentru CNN un fost oficial american familiarizat cu această chestiune. „Pentru a menține accesul la aceste resurse, Rusia a încurajat lovitura de stat militară”.

„Pe măsură ce restul lumii s-a închis în jurul [Rusiei], ei au multe de câștigat din această relație cu generalii din Sudan și din faptul că îi ajută pe generali să rămână la putere”, a adăugat fostul oficial.

„Acest „ajutor” merge de la instruire și sprijin pentru serviciile de informații până la a beneficia împreună de aurul furat din Sudan.

Ultimele stiri

  • Catastrofa Air India, o sinucidere?
  • Avertisment de la CNAS: „Atenție la înșelătorii! Casele de asigurări de sănătate nu solicită asiguraților informații despre conturi bancare”
  • „Școala românească nu are o direcție clară în fața consumului de droguri. Este grav” – Concluziile Conferinței Webdidactica, organizată de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României
  • COD GALBEN de ploi, vijelii și grindină. Atenționarea meteo vizează 16 județe – HARTĂ/Cum va fi vremea în București
  •  Admiterea la liceu 2025. A fost publicată ierarhia absolvenților de clasa a VIII-a/Ce urmează pentru elevi
  • Dacian Cioloș, refuzat de un taximetrist la Aeroportul Otopeni/Ce a pățit șoferul de taxi – FOTO
  • Ce spune Grindeanu despre relaţia cu Bolojan: „Eu cred că oamenii nu se aşteaptă să fim prieteni” – VIDEO
  • Ce presupune reforma pensiilor speciale și la cât ar putea crește vârsta de pensionare. Ministrul Muncii: „Magistrații știu foarte bine la ce mă refer”
  • Dezvăluiri de culise în privința măsurilor fiscale. Grindeanu: Pîslaru a mers la Bruxelles și a venit de acolo cu un to-do list – VIDEO
  • Comunicat de presă KABE BOYS SRL
  • Exit mobile version