AcasăȘTIRI EXTERNERusia JEFUIEŞTE o altă ţară: cât timp lumea a atenţă la război,...

Rusia JEFUIEŞTE o altă ţară: cât timp lumea a atenţă la război, la ia aurul!

Rusia îşi multtiplică activele interne folosindu-se de ţările africane. De exemplu, de Sudan. Căreia îi ia aurul. S-a întâmplat acest lucru încă din prima zi a războiului din Ucraina.

La câteva zile după ce Moscova și-a lansat războiul sângeros împotriva Ucrainei, un avion cargo rusesc se afla pe o pistă din Khartoum, capitala Sudanului.

Le exportau prăjiturile… pardon, aurul

Oficial, aeronava încărcată cu… prăjituri, numai că Sudanul exportă rar – dacă nu cumva chiar niciodată – prăjituri, relatează CNN după o investigație a jurnaliștilor săi care au descurcat ițele complicate ale unei scheme prin care Rusia nu face altceva decât să lase Sudanul fără aur, ocolind sancțiunile internaționale, pentru a putea finanța astfel ambițiile paranoice ale lui Vladimir Putin.

În cală, oamenii care inspectau avionul au dat cu ochii peste cutii colorate de prăjituri. Numai că sub ele erau niște lăzi de lemn bine camuflate. Înăuntru – cea mai prețioasă resursă a Sudanului: aurul. Cam o tonă.

Contrabandă cu aur din Sudan

Foști și actuali oficiali americani au declarat pentru CNN că Rusia a sprijinit în mod activ lovitura de stat militară din Sudan din 2021, care a răsturnat un guvern civil de tranziție, dând o lovitură devastatoare mișcării sudaneze pro-democratice care l-a răsturnat pe președintele Omar al-Bashir cu doi ani mai devreme.

„Știm de mult timp că Rusia exploatează resursele naturale ale Sudanului”, a declarat pentru CNN un fost oficial american familiarizat cu această chestiune. „Pentru a menține accesul la aceste resurse, Rusia a încurajat lovitura de stat militară”.

„Pe măsură ce restul lumii s-a închis în jurul [Rusiei], ei au multe de câștigat din această relație cu generalii din Sudan și din faptul că îi ajută pe generali să rămână la putere”, a adăugat fostul oficial.

„Acest „ajutor” merge de la instruire și sprijin pentru serviciile de informații până la a beneficia împreună de aurul furat din Sudan.

author avatar
Andrei Ștefan
762 afisari

11 COMENTARII

  1. idem ,,cât timp lumea a atenţă…”
    Despre mizeria asta de articol n-am ce comenta! Se pare că in Neo-Marxism mass-media practică cu frenezie cea mai veche meserie din lume: prostituția! codoșeala=jurnalism!

    • Teo 2022-07-30 19:59 19:59:23. Téo , MARS PE ZIARE.COM FUTEO-AR PE MATA SI PE TINE IN GURA TOTI ROMANII , BORASI-AR MADULARELE IN RASA TA DE ZDEÉREANTA

  2. Articol de la CNN. Americanii sunt fierti ca de fapt cei izolati in lume sunt ei. Numai 40 de state sustin SUA in campania lor impotriva Eusiei, iar 143 le-au intors spatele. Cand e vorba de jefuit state eu zic sa incepem cu SUA si acolitii, ca doar bunastarea si dezvoltarea lor s-a bazat tocmai pe jefuirea si colonizare unor tari mici unde si-au impus conduceri de paie. Romania este ultimul exemplu si inca unul softt!!

  3. :))))) america si UK au pierdut partida asta jucata cu Rusia. Toata lumea (in afara de Europa) stie si se detaseaza usor, usor de pierzatori.
    Nimeni nu iubeste invinsii, toti vor cu victoriosii si puternicii zilei
    degeaba canta SUA cantecul lebedei si se da peste cap ca tot pierd hegemonia, tot. Elitele lor de fapt, alea left ca oamenii de rand o duc din ce in ce mai prost si vor si ei sa termine cu nebunia asta si sa isi vada de viata. Ca i-au saracit teribil.
    Auzi fura, da…. sigur.
    Europa sa se trezeqasca mai repede sa nu piarda tot, sa devina vasalul SUA, sa jefuiasca din Europa ceea ce nu mai pot de la altii.
    Sunt disperati ca isi facusera planul ca dau lovitura de stat in Rusia si impart Rusia bucatele si isi iau partea si resursele Rusiei.
    Bang, nu au reusit decat sa faca Rusia mai puternica si sa se izoleze ei, asazisa lume ”civilizata”.
    Si acum dau din colt in colt si Europa va trebui sa finanteze gigantul in decadere SUA.
    oare avem lideri tampiti de-a dreptul?

  4. ce articol de tot rahatul! Măi, Național, cum de l-ați angajat pe ciumecul ăsta să scrie la gazetă, cum de îi publicați lăturile?

  5. Americanii au luat aurul nemtilor dupa al doilea razboi mondial. Cand au cerut sa il repatrieze au zis ca nu se poate pentru ca e leased. Cand au cerut sa il inspecteze au zis ca nici aia nu se poate. Poate ca deja l-au vandut?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger