AcasăȘTIRI EXTERNERusia îşi umflă iar muşchii: prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat,...

Rusia îşi umflă iar muşchii: prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat, cu capabilităţi NUCLEARE

Rusia intenţionează să desfăşoare prima unitate militară înarmată cu rachete Sarmat cu capabilităţi nucleare nu mai târziu decât în această toamnă, a declarat sâmbătă Dmitri Rogozin, şeful agenţiei spaţiale ruse Roscosmos.

Unitatea va avea sediul la Uzhur, în regiunea Krasnoiarsk, la circa 3.000 km est de Moscova, a spus Rogozin.

Rachetă balistică intercontinentală Sarmat, testată deja

Vladimir Putin şi-a desfăşurat forţa nucleară încă o dată: a efectuat miercuri un test reuşit cu noua sa rachetă balistică intercontinentală Sarmat, o armă de nouă generaţie cu rază lungă de acţiune despre care liderul de la Kremlin a spus că este fără egal în lume şi îi va face pe inamicii Rusiei să ”reflecteze”.

”Este cu adevărat o armă unică care va consolida potenţialul militar al forţelor noastre armate, care va asigura securitatea Rusiei în faţa ameninţărilor externe şi care îi va face să reflecteze de două ori pe cei care încearcă să ameninţe ţara noastră cu o retorică dezlănţuită şi agresivă”, a afirmat Putin într-o declaraţie televizată după efectuarea testului.

Sistemele de apărare antirachetă nu i-ar face faţă

”Noul complex are cele mai înalte performanţe tehnice şi tactice şi este capabil să depăşească toate mijloacele moderne de apărare antirachetă. Nu are echivalent în lume şi nici nu va avea mult timp de acum înainte”, a mai susţinut preşedintele rus.

Racheta a fost lansată de pe cosmodromul Pleseţk din nord-vestul Rusiei şi a lovit o ţintă la circa 6.000 de kilometri depărtare în peninsula Kamceatka.

author avatar
Andrei Ștefan
1.007 afisari

9 COMENTARII

  1. SITE-UL CARE IMPUNE CENZURA SI DICTATURA IN ROMANIA !!! FALSI JURNALISTI , SIMPLI COPISTI PLAGIATORI, LINGAI IN CÙR A CLASEI POLITICE , MÙISTI PROFESIONISTI
    SI SLUGI CREDINCIOASE SUNT ZILNIC CU ARTICOLE ELOGIOASE , SCARBOASE PANA LA VOMA , SI ODE LA ADRESA JEGURILOR DIN FRUNTEA TARII CE AU DISTRUS TOTAL ROMANIA SI AU INDATORAT-O PENTRU SECOLE

    • Dacă si-ar pune mintea NATO/SUA, porcii n-ar mai prinde toamna cu toate rachetele lor.
      Ce-i drept cu riscuri uriașe…

  2. In mai putin de un an, fumul si praful rezultat de distrugerea americi de nord, se va vedea din Europa.
    Bine inteles daca acolo va mai supravietui cineva.

  3. Succes si victorie pentru Rusia care trebuie sa puna jos NATO o organizatie criminala condusa de pedofili si drogati degenerati

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger