AcasăȘTIRI EXTERNERusia își pune în alertă de luptă rachetele hipersonice Avangard (VIDEO)

Rusia își pune în alertă de luptă rachetele hipersonice Avangard (VIDEO)

Rusia își pune în alertă de luptă rachetele hipersonice Avangard (VIDEO)

Al doilea regiment de rachete balistice intercontinentale (ICBM) UR-100N UTTKh cu focoase hipersonice Avangard va prelua alerta de luptă în cadrul Forței de rachete strategice a Rusiei înainte de sfârșitul acestui an.

Cel de-al doilea regiment de sisteme de rachete hipersonice Avangard își va asuma o postură de combat în cadrul forței strategice de rachete din Yasny, în regiunea Orenburg, din districtul Volga, potrivit Tass, care citează o sursă din cadrul Ministerului Apărării.

Zboară cu 32.000 km/h

Dezvoltatorul și producătorul sistemelor de rachete hipersonice Avangard, a refuzat să comenteze cu privire la aceste informații.

S-a raportat anterior că primul regiment de sisteme de rachete hipersonice Avangard din divizia din Yasny, care a intrat în alertă de luptă cu două lansatoare în siloz și un post de comandă, la sfârșitul anului 2019, a fost adus „în deplinătatea forțelor, la sfârșitul anului 2021.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat, că primul regiment a fost complet rearmat pentru ICBM-uri Avangard cu vehicule hipersonice boost-glide.

Avangard este capabilă să zboare cu o viteză hipersonică de până la Mach 27 (aproximativ 32.000 km/h) în straturile dense ale atmosferei, poate efectua manevre și să-și schimbe altitudinea, depășind orice sistem de apărare antirachetă, potrivit rușilor.

Arma hipersonică Avangard a fost menționată pentru prima dată de președintele rus Vladimir Putin în martie 2018.

author avatar
Tudor Borcea
924 afisari

3 COMENTARII

  1. Au si americanii un proiect XSpace si au ajuns deja la 20 mach asta inseamna ca o racheta din Sua ajunge pana la Moscova in 30 de minute. Dar din Alaska poate ajunge in 15 min. Vor sa echipeze toate aparatele cu racheta asta dar promit ca prle la sfarsitul lui 2022 sa depaseasca 40 mach. Ea porneste si se consuma undeva la 5 mach.Doar in caz ca racheta simte radar atunci racheta purtatoare e lasata de momeala si din ea tasneste cea de 20…
    Practic haililuia…

  2. Asa credea si domnul Hitler ca racheta il salveaza si bomba minune.Aparuse si avioanele cu reactie si submarinele neincarcabile si cek mai mare tanc din lume si nu a ajutat nimic. Cand sar toti pe tine te distrug precum albinele viespea ce se da regina. O omoara prin supra coacere.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger