AcasăȘTIRI EXTERNERusia își face o bază militară în Serbia. Belgrad: „Nu suntem infanteria...

Rusia își face o bază militară în Serbia. Belgrad: „Nu suntem infanteria NATO”

Rusia își face o bază militară în Serbia. Belgrad: „Nu suntem infanteria NATO” / Foto: printscreen

Ambasadorul extraordinar și plenipotențiar al Federației Ruse la Belgrad, Alexandr Boțan-Harchenko, a anunțat crearea unei baze militare rusești în Serbia.

Diplomatul a subliniat că amplasarea de baze militare rusești în Serbia este o chestiune ce ține de suveranitatea acestei țări. În același timp, desfășurarea de baze ale forțelor armate ruse pe teritoriul sârbesc prezintă interes pentru ambele părți.

„Nu suntem înfanteria NATO”

Diplomatul a mai precizat că „în ceea ce privește centrul umanitar comun, acesta există și funcționează pentru răspunsul la criză în cazul unei catastrofe umanitare”, a adăugat el.

Ambasadorul a mai precizat că Serbia este o țară prietenoasă și că Belgradul „respinge în mod fundamental sancțiunile occidentale împotriva Rusiei”. În același timp, el a exemplificat și componenta politică a acordului de furnizare a gazelor la cel mai avantajos preț.

Ambasadorul a subliniat că Rusia asigură stabilitatea energetică în Serbia. În plus, cele două țări continuă cooperarea tehnico-militară, în urma căreia se creează condiții favorabile pentru calitatea produselor ce vor fi livrate

Anterior, ministrul sârb de Interne, Alexander Vulin, a anunțat că țara sa refuză să intre în conflict cu Rusia și să devină „infanterie NATO”. El i-a sfătuit pe colegii săi occidentali să ceară scuze Rusiei pentru „ostilități și sancțiuni”.

author avatar
Tudor Borcea
1.935 afisari

9 COMENTARII

  1. Mai tineti minte consilierii evrei Silberstein-Finkelstein care lucrau pentru Ghita,Dragnea,PetrovBasescu,Soros? Finkelstein este nepotul lui LynnForresterDeRotschild si tot el este implicat si cu Serbia…deci care e pana la urma pozitia evreilor?Cu Serbia,cuPutin,cuUcraina?….Nuuuu cu cashcavalul

  2. Si UITE ASA DEVESELUL E SUPRAVEGHEAT DIN CEAFA !!, DEVESELUL SI RACHETELE MK41 N-AU TIMP NICI SA PLECE !!,ANIHILARE COMPLETA .
    UITE RUSIA A FACUT AL 2 LEA PAS IN EUROPA CENTRALA DUPA PASUL IN MEDITERANA LA TARUS !,CEL CARE A SCOS URSUL DIN BALOG A FOST PROSTIA AMERICANILOR :GRESELI IN RAZBOIUL DIN SIRIA ,GRESELI IN RAZBOIUL DIN UCRAINA ,GRESELI IN RECUNOASTEREA KOSOVO !!,CU RUSII IN COASTA VREU SA-I VAD PE TERORISTII ALBANEZI DIN KOSOVO PE UNDE SCOT CAMASA.
    CU RUSII IN SERBIA NU-I VAD PE AMERICANI DOMIND LINISTITI LA AVIANO !!.

  3. Nu este prostia americana, ci expandiunea globalista care se pare este in fazele finale mult prea evidenta si amenintatoare pentru toti.

  4. Pe langa Serbia ma astept si la vreo baza militara ruseasca in Cuba sau Venezuela……..state prietene cu Rusia …ha!ha! sa vezi atunci urlete si tipete la ….unii ha!ha!
    Daca au voie americanii la baze in UE de ce nu ar avea voie si rusii la baze in alte state ? numa intreb ..

  5. DW . COM , 17.02. 2012 : ” Serbia atata Vestul cu baze militare rusesti ” . E veche tarasenia , inca de acum 10 ani Vicepremierul Ivica Dacic ( ministru de Interne ) ameninta Occidentul cu instalarea unor baze rusesti pe teritoriul Serbiei pentru a grabi procesul de aderare in Uniunea Europeana .

  6. Misule , asta inseamna excuderea Ucrainei din NATO si UE . Oricum , paguba-n ciuperci , Orban o cauta cu lumanarea .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger