AcasăȘTIRI EXTERNERusia îşi continuă vânătoarea împotriva Internetului: Instagram și WhatsApp, BLOCATE!

Rusia îşi continuă vânătoarea împotriva Internetului: Instagram și WhatsApp, BLOCATE!

compania metaRusia îşi continuă vânătoarea împotriva Internetului: Instagram și WhatsApp, BLOCATE!

Rusia a demarat procesul pentru a interzice Instagram și WhatsApp. Agenția de presă rusă de stat Ria Novosti relatează că Parchetul General a cerut această măsură.

Ruşii acuză că aceste reţele de socializare ar fi permis utilizatorilor săi să transmită mesaje de amenințare la adresa Kremlinului.

Le-au tăiat surse de venit chiar ruşilor

„Este o mișcare importantă, deoarece Instagram este o platformă foarte iubită în Rusia și, de asemenea, sursa de venit pentru multe întreprinderi mici din întreaga țară. Iar pentru tinerele elite din Moscova, înseamnă totul”, a scris jurnalista Polina Ivanova, corespondenta Financial Times în Rusia și Ucraina.

În conformitate cu Legea federală cu privire la combaterea activității extremiste, Parchetul General al Federației Ruse a trimis o cerere la instanță pentru a recunoaște Meta Platforms Inc. drept organizație extremistă și a interzice activitățile sale pe teritoriul Federației Ruse”, a anunțat vineri Parchetul General al Federației Ruse.

Meta, declarată „organizație extremistă”

Parchetul din Rusia a cerut ca Meta să fie declarată „organizație extremistă” și ca activitățile sale să fie interzise pe teritoriul ruşilor.

Pentru Instagram, Rusia este a cincea cea mai mare piață a lumii, cu peste 65 milioane de useri. La fel este și în cazul WhatsApp: Rusia este a cincea cea mai mare țară pentru aplicație, cu aproape 70 milioane de useri.

author avatar
Andrei Ștefan