AcasăȘTIRI EXTERNERusia invită Occidentul să negocieze pacea cu Ucraina. Ce garanții vrea Kremlinul

Rusia invită Occidentul să negocieze pacea cu Ucraina. Ce garanții vrea Kremlinul

rusiaKremlinul respinge planul de pace al Chinei pentru războiul din Ucraina. Ce a transmis Dmitri Peskov

Rusia, prin vocea lui Dmitri Peskov, semnalează că așteaptă negocieri de pace în Ucraina din partea Occidentului. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a transmis că obiectivele intervenţiei militare ruse ar putea fi obţinute și prin negocieri.

Peskov arată că Turcia şi alte ţări continuă acţiunile diplomatice pentru încheierea războiului, dar Occidentul rămâne reticent.

Rusia rămâne deschisă negocierilor cu Occidentul

Acesta susține că Occidentul continuă să aibă o atitudine „ostilă” faţă de Rusia.

„Trebuie să existe două părţi pentru a avea un dialog. Dat fiind că Occidentul adoptă acum o atitudine foarte, foarte ostilă faţă de noi, este improbabil să existe astfel de perspective în viitorul apropiat. Cu toate acestea, Turcia şi numeroase alte ţări continuă să încerce să medieze într-un anumit fel”, a subliniat Peskov.

Vladimir Putin, umilit din nou de Recep Tayyp Erdogan

Vladimir Putin și Recep Tayyp Erdogan s-au întâlnit joi în Kazahstan, la Astana. Președintele rus a fost lăsat din nou să aștepte cu mâinile în buzunare întâlnirea cu omologul său turc la summitul regional din Kazahstan.

Se pare că Erdoğan se relaxa la o partidă de tenis de masă cu președintele Kazahstanului, Kassim-Jomart Tokaev, gazda reuniunii de la Astana.

author avatar
Andreea Vlad