AcasăȘTIRI EXTERNERusia instituie zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas / Mutare strategică...

Rusia instituie zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas / Mutare strategică a lui Putin

Rusia instituie zonă de excludere aeriană deasupra regiunii Donbas / Mutare strategică a lui Putin

Rusia a stabilit o zonă de excludere aeriană peste regiunea Donbas a Ucrainei, potrivit unui oficial separatist din Republica Populară Doneţk, a anunţat vineri  Interfax.

Potrivit sursei, zona de excludere aeriană din Donbas, care include așa zisele „republici” Donețk și Lugansk, a fost decisă ca urmare a bombardamentelor armatei Ucrainene care, potrivit oficialilor din Republica Populară Lugansk, au lovit cinci localități în 24 de ore.

O zonă de excludere aeriană este cerută cu insistență și de președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Bombardamente lângă aeroportul din Liov

În a 23-a zi a invaziei ruse în Ucraina, „rachete rusești” au lovit, vineri, un cartier din zona aeroportului din Liov, mare oraș ucrainean de lângă granița cu Polonia.

Anunțul bombardamentului a fost făcut de primarul din Liov, Andri Sadovi.

„Mai multe rachete au lovit o fabrică de reparații de avioane. Clădirea a fost distrusă de incendiu. Funcționarea fabricii fusese suspendată înainte, așa că nu sunt victime pentru moment”, a scris el pe contul său de Facebook.

Un reporter AFP a văzut un nor de fum ridicându-se  deasupra zonei, împreună cu vehicule de poliție și ambulanțe grăbindu-se în acea direcție.

Într-un comunicat, Forțele Aeriene Ucrainene au spus că, conform informațiilor preliminare, zona ar fi fost lovită de patru rachete de croazieră rusești trase din Marea Neagră, aflate la câteva sute de kilometri distanță.

Alte două rachete rusești au fost doborâte de apărarea antiaeriană ucraineană înainte de a-și atinge ținta, potrivit acestei surse.

Primarul din Liov a spus că salvatorii sunt la locul unde au lovit rachetele, dând asigurări că bombardamentele nu au lovit direct aeroportul.

Situat în vestul Ucrainei, Liov a fost ferit de lupte până acum. Dar armata rusă a bombardat duminică o bază militară ucraineană din această regiune, ucigând cel puțin 30 de persoane.

author avatar
Tudor Borcea
997 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger