AcasăȘTIRI EXTERNERusia ÎNARMEAZĂ Belarus până-n dinţi. Putin a anunţat decizia prin care a...

Rusia ÎNARMEAZĂ Belarus până-n dinţi. Putin a anunţat decizia prin care a produs FIORI în Europa

Rusia ÎNARMEAZĂ Belarus până-n dinţi. Putin a anunţat decizia prin care a produs FIORI în Europa

Într-o întâlnire cu Aleksandr Lukaşenko, Putin a anunțat că trimite rachete nucleare în Belarus. Moscova va livra Minskului în următoarele luni rachete capabile să transporte focoase nucleare.

„În următoarele luni, vom transfera Belarusului sisteme de rachete tactice Iskander-M, care pot folosi rachete balistice sau de croazieră, în versiunile lor convenționale și nucleare”, a declarat Putin în cadrul întrevederii cu Lukașenko, care a fost transmisă de televiziunea rusă.

Ce este Iskander-M?

Iskander-M este un sistem mobil de lansatoare de rachete cu o rază de acţiune de până la 500 km. Rachetele sale pot purta încărcătură convenţională sau focoase nucleare.

„Minsk-ul trebuie să fie pregătit pentru orice, chiar şi folosirea de armament serios pentru a ne apăra patria de la Brest la Vladivostok”, a spus Lukașenko, punând Belarusul şi aliatul său apropiat, Rusia, sub o singură umbrelă.

„Ne-am pus de acord asupra modului de a realiza acest lucru”, a adăugat Putin.

Ruşia şi Belarus îşi împart cerealele

Rusia şi Belarusul fac parte dintre principalii producători mondiali de cereale, dar afirmă că sancţiunile occidentale care le vizează din cauza războiului din Ucraina le-au afectate capacităţile de export, într-un context de îngrijorare crescândă pentru securitatea alimentară globală.

„Am convenit să facem tot ce putem pentru a satisface nevoile consumatorilor noştri şi ale clienţilor noştri”, a mai afirmat Putin.

author avatar
Andreea Vlad
430 afisari

3 COMENTARII

  1. Mai intai spui ca Putin trimite rachete nucleare.In a doua fraza zici ca Moscova trimite rachete capabile sa transporte focoase nucleare adica te contrazici singura.Nici sa dezinformezi nu est in stare ,fata draga.

  2. După spusele experților britanici, citați de toată presa independentă, obiectivă și democratică, Rusia ar fi trebuit să rămână fără rachete în urmă cu o lună. Acuma aflu că are rachete suficiente încât să doteze armata Belarus. Și parcă și Putin era pe moarte, operat de cancer, iar acum umblă noaptea prin Moscova și se întâlnește cu Lukașenko.

    • Nu se mișcă nimic în toată Russia fără a fi consultanți experții britanici în prealabil. Nici Putin, nu merge la toaletă, nu-și suflă mucii pe jos și nici nu scuipă fără să anunțe experții britanici cu cel puțin 48 de ore înainte. Și dacă are pântecăraie preferă să facă încurcătură de mațe decât să scape o bășină fără aprobarea reginei.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger