AcasăȘTIRI EXTERNERusia îi acuză pe giganții digitali americani de ingerință electorală. Ambasadorul SUA,...

Rusia îi acuză pe giganții digitali americani de ingerință electorală. Ambasadorul SUA, convocat

Rusia îi acuză pe giganții digitali americani de ingerință electorală. Ambasadorul SUA, convocat

Ambasadorul Statelor Unite la Moscova a fost convocat vineri, 10 septembrie, de către autoritățile ruse care-i acuză pe giganții Big Tech americani de interferență în alegerile parlamentare programate în Rusia la 19 septembrie.

Ministerul rus de Externe a anunțat vineri că l-a convocat pe ambasadorul Statelor Unite la Moscova, John Sullivan, pentru a discuta cu ministrul adjunct rus de externe Serghei Riabkov despre suspiciuni de ingerință în viitoarele alegeri parlamentare din Rusia.

„Dovezi clare”

Moscova are dovezi clare care arată că giganții digitali din SUA au încălcat legea rusă înainte de scrutinul legislativ din 19 septembrie, a declarat Ministerul de Externe într-un comunicat, fără a specifica numele companiilor sau natura infracțiunilor.

„În această privință, s-a declarat că amestecul în treburile interne ale țării noastre este absolut inacceptabil”, se precizează în comunicat, scrie Ouest-France.

Nici Ambasada SUA în Rusia, nici Departamentul de Stat din Washington nu au răspuns imediat la o cerere de comentarii.

Google și Apple?

Rusia a avertizat luna aceasta că ar putea considera ca o ingerință electorală refuzul giganților Apple și Google (filială a Alphabet) de a elimina din magazinele lor aplicațiile legate de principalul opozant al lui Vladimir Putin, Alexei Navalnîi, aflat la ora actuală în închisoare.

Cu aliații săi, acesta din urmă pledează pentru o tactică electorală constând în susținerea celui mai bine plasat candidat, indiferent de orientarea sa politică, pentru a-l înfrânge în fiecare circumscripție pe reprezentantul Rusiei Unite, partidul aflat la putere, care-l sprijină pe Putin.

Statele Unite au acuzat de mai multe ori Rusia de ingerință electorală, în special în alegerile prezidențiale din 2016 câștigate de Donald Trump.

author avatar
Tudor Borcea
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger