AcasăȘTIRI EXTERNERusia, gata de invazie! Mercenarii grupului Wagner au ajuns în Ucraina

Rusia, gata de invazie! Mercenarii grupului Wagner au ajuns în Ucraina

mercenariRusia, gata de invazie! Mercenarii grupului Wagner au ajuns în Ucraina

Mercenarii ruși din grupul Wagner sunt așii din mânecă ai lui Vladimir Putin în conflictul Rusiei cu Ucraina. Aceștia ar fi intrat deja pe teritoriul ucrainean, relatează CNN.

Misiunea lor este organizarea de sabotaje, a declarat sâmbătă ministrul ucrainean de interne Denis Monastîrski.

Ministrul ucrainean a fost întrebat de CNN ce rol crede că joacă, în confruntările din estul separatist al țării, consilierii militari ruși.

„Avem informații că armata rusă își continuă înaintarea de-a lungul teritoriului nostru”, a răspuns el. „Există, de asemenea, informații potrivit cărora anumite unități ale companiei militare private Wagner au intrat pe teritoriul nostru. Scopul este de a organiza sabotaje pe teritoriul nostru”, a afirmat Denis Monastîrski.

Mercenarii lui Wagner folosesc metode brutale

Agenția Reuters relata, la începutul acestei săptămâni, că trei surse din serviciile de informaţii occidentale i-au confirmat creşterea prezenţei numărului de mercenari ruşi în Ucraina.

Misiunile mercenarilor ar consta în comiterea de acţiuni teroriste şi asasinate. Mercenarii ruşi, aflaţi sub directa coordonare a serviciilor ruseşti de spionaj FSB şi GRU, şi-au sporit prezenţa în Ucraina în ultimele săptămâni, pe fondul temerilor crescânde ale statelor occidentale referitoare la intenţia Moscovei de a crea un pretext supriză pentru a ataca Ucraina, potrivit Reuters.

Gruparea paramilitară rusă Wagner a retras în luna ianuarie zeci de mercenari din Republica Centrafricană pentru a-i trimite în Europa de Est, unde forțele ruse amenință Ucraina.

Potrivit a doi ofițeri superiori ai armatei din Republica Centrafricană (RCA), un număr fără precedent de mercenari Wagner au părăsit țara și s-au îndreptat spre Europa de Est.

author avatar
Andreea Vlad
1.691 afisari

8 COMENTARII

  1. Nu stiu cum sa va spun dar chiar nu ne intereseaza problemele Ucrainei. Ati uitat de canalul Barstoe, insula serpilor si procesele alea intinse pe 15 ani? Bucovina de nord, tinutul Herta, cele trei judete din sudul Basarabiei?
    Ce sa-ti spun!

  2. Ucrainienii au fost si cu HITLER si cu STALIN acum mai nou sunt jucaria englezilor in Europa.Doar ca prostia asta cu zgandarit ursul o sa duca la nenorociri.Nici un om sanatos la cap nu cauta razboi cu Rusia doar mafiotii lui Rotschild/Rockefeller cu petrolul vor sa atace Iranul/Rusia/China ca sa salveze petro-dolarul falimentar vezi 11sept2001 tot ei au fost „teroristii” ca sa invadeze 7tari cu resurse naturale Irak,Afghanistan,Libia,Siria,Liban,Somalia,Sudan si acum vor in Iran

  3. Au mai fost și alții, și cu Hitler, și cu Stalin… Mai uită-te peste marginea farfuriei!
    Problema este ca Rusia caută război cu restul lumii. E singura modalitate de a arăta că mai contează.

  4. Tuta cu tuta ,adica tu si solutia simpla,nu se incaiera ,ling aceleasi portofele.Uitasem ca esti o cretina.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger