AcasăȘTIRI EXTERNERusia. Garda de Onoare, pedepsită că a participat la nunta Romanov

Rusia. Garda de Onoare, pedepsită că a participat la nunta Romanov

Rusia. Garda de Onoare, pedepsită că a participat la nunta Romanov

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, un apropiat al lui Vladimir Putin, a luat măsuri disciplinare împotriva subordonaților săi din Sankt- Petersburg pentru că au trimis Garda de Onoare a armatei Rusiei la prima nuntă regală din țară de mai bine de un secol.

Garda de Onoare a armatei ruse a fost filmată, vinerea trecută, dând onorul cu un arc de săbii în timpul căsătoriei  marelui duce George Mihailovici Romanov cu logodnica sa italiană Virginia Bettarini.

Nu se spune cu ce-au greșit

Ceremonia fastuoasă a marcat prima nuntă regală din Rusia, după ce țarul Nicolae al II-lea, a fost executat împreună cu familia de bolșevici în 1918, punând capăt monarhiei imperiale și aducând aproximativ 70 de ani de regim sovietic.

Citând surse anonime ale Ministerului Apărării, agențiile TASS și RIA Novosti au raportat că Districtul militar Vest al ministerului a încălcat reglementările prin trimiterea Gărzii de Onoare la nunta lui Romanov, scrie The Moscow Times. Nu au fost precizate măsurile luate sau cine a fost vizat exact. Districtul militar Vest nu a comentat.

Casa Imperială Rusă a subliniat că participarea gărzii de onoare a fost legală. „Organizatorii nunții au fost de acord cu fiecare autoritate – stat, biserică, armată – în conformitate cu procedura stabilită de lege”, a declarat Alexander Zakatov, directorul Casei Imperiale.

Putin le dorește „fericire” însurățeilor

Kremlinul a minimalizat semnificația nunții regale de săptămâna trecută, afirmând că „numeroase nunți au loc zilnic în Moscova, Sankt- Petersburg și alte orașe din Rusia”.
„Le dorim întotdeauna fericire proaspăt căsătoriți”, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov.

Nici un oficial al guvernului rus nu a fost semnalat printre cei 1.500 de invitați la ceremonia de la Catedrala Sf. Isaac, cu excepția purtătorului de cuvânt al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a senatorului Ludmila Narusova, și a văduvei fostului primar din Sankt-Petersburg, Anatoli Sobceak.

 

author avatar
Tudor Borcea