AcasăȘTIRI EXTERNERusia foloseşte "artificiul" egiptean. Cum păcăleşte Kremlinul sancţiunile occidentale pentru exporturi

Rusia foloseşte „artificiul” egiptean. Cum păcăleşte Kremlinul sancţiunile occidentale pentru exporturi

Rusia a găsit un nou traseu prin care să păcălească sancţiunile occidentale. Kremlinul se foloseşte de Egipt, apoi de Arabia Saudită, mai departe către lumea întreagă.

Pe scurt, Kremlinul transportă petrolul într-un port obscur din Egipt și apoi în Arabia Saudită, de unde poate fi exportat peste tot.

Au mutat „marfa” dintr-un vas în altul

În dimineața zilei de 24 iulie, un transport de aproximativ 700.000 de barili de petrol rusesc a ajuns la terminalul petrolier egiptean El Hamra de pe coasta Mării Mediterane.

Doar câteva ore mai târziu, un alt vas a ridicat un transport care ar fi inclus o parte sau tot petrolul rusesc. Bloomberg notează că la El Hamra, terminal operat de compania egipteană Western Desert Operating Petroleum, există numeroase oportunități de a amesteca petrolul rusesc cu cel egiptean pentru a-i ascunde originea.

Petrolul ajunge apoi la terminalul egiptean Ain Sukhna din Marea Roșie, înainte de a fi transportat către porturile din vestul Arabiei Saudite. De aici, „marfa” ajunge în lumea întreagă.

author avatar
Andrei Ștefan
567 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger