AcasăȘTIRI EXTERNERusia flutură rachetele hipersonice Zircon. Exerciții navale în Marea Norvegiei - VIDEO

Rusia flutură rachetele hipersonice Zircon. Exerciții navale în Marea Norvegiei – VIDEO

Rusia flutură rachetele hipersonice Zircon. Exerciții navale în Marea Norvegiei - VIDEO / Foto: printscreen

Fregata Amiral Gorșkov, o navă de război rusă cu arme de croazieră hipersonice, a efectuat exerciții în Marea Norvegiei, a anunțat marți Ministerul rus al Apărării.

 

„Echipajul fregatei Amiral Gorșkov a efectuat un exercițiu de apărare aeriană în Marea Norvegiei”, a precizat ministerul, adăugând că „echipajul (…) a efectuat un exercițiu menit să respingă mijloacele unui atac aerian al unui inamic simulat în Marea Norvegiei”.

Rachetele hipersonice Zircon

Fregata a fost trimisă în Atlantic săptămâna trecută. Acestă navă modernă este înarmată cu rachete de croazieră hipersonice Zircon de nouă generație care, potrivit Rusiei, zboară cu o viteză de nouă ori mai mare decât viteza sunetului și au o rază de acțiune de peste 1.000 km – un semnal pentru Occident că Rusia nu va da înapoi în războiul din Ucraina.

Rusia vede în aceste arme o modalitate de a trece de sistemele de apărare antirachetă tot mai sofisticate ale SUA, despre care președintele rus Vladimir Putin spune că într-o zi ar putea doborî rachetele nucleare rusești, informează Boursorama.

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a avertizat săptămâna trecută SUA că rachetele hipersonice vor fi în curând aproape de țărmurile NATO.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat marți că Rusia va continua să își dezvolte arsenalul nuclear format din rachete balistice, submarine și bombardiere strategice, ca principală garanție a suveranității sale, a precizat el.

author avatar
Tudor Borcea
266 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger