AcasăȘTIRI EXTERNERusia expulzează diplomați din țările baltice / Măsuri dure anunțate de Moscova

Rusia expulzează diplomați din țările baltice / Măsuri dure anunțate de Moscova

Rusia expulzează diplomați din țările baltice / Măsuri dure anunțate de Moscova

Ministerul de Externe al Rusiei i-a chemat marți pe ambasadorii Letoniei, Estoniei și Lituaniei pentru a anunța expulzarea unora dintre diplomații lor.

Ministerul de Externe al Rusiei i-a chemat marți pe ambasadorii celor trei națiuni baltice pentru a anunța expulzarea unora dintre diplomații lor, potrivit agențiilor Tass și RIA, ca măsură de retorsiune, informează Reuters.

Expulzări în oglindă

Letonia, Estonia și Lituania au expulzat un total de 10 diplomați ruși într-o mișcare coordonată, luna aceasta. Cele trei țări baltice au invocat agresiunea Rusiei în Ucraina.

„Letonia expulzează trei angajați ai ambasadei Rusiei pentru activități contrare statutului lor diplomatic și având în vedere agresiunea rusă în curs de desfășurare în Ucraina ”, a anunțat, pe 18 mai,pe Twitter ministrul de externe leton Edgars Rinkevics, adăugând că decizia a fost coordonată cu Lituania și Estonia. Ministerele de externe ale acestor țări au anunțat expulzarea a patru, respectiv trei diplomați ruși.

Ministrul lituanian de Externe, Gabrielius Landsbergis, a declarat că „atacurile militare ale Rusiei împotriva civililor, a bunurilor civile, a spitalelor, a școlilor, a maternităților și a bunurilor culturale sunt crime de război și crime împotriva umanității”.

author avatar
Tudor Borcea
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger