AcasăȘTIRI EXTERNERusia expulzează 10 reprezentanți ai Ambasadei României la Moscova / Ucraina, bombă...

Rusia expulzează 10 reprezentanți ai Ambasadei României la Moscova / Ucraina, bombă cu ceas în relațiile Moscova-București

Rusia expulzează 10 reprezentanți ai Ambasadei României la Moscova / Ucraina, bombă cu ceas în relațiile Moscova-București

Rusia a declarat ca personae non gratae zece reprezentanți ai Ambasadei României la Moscova. Măsura este în oglindă cu un demers similar făcut la Bucucrești în luna aprilie.

Ministerul Afacerilor Externe informează că Federaţia Rusă a declarat ca personae non gratae zece persoane care activează în cadrul Ambasadei României la Moscova, a informat vineri MAE.

MAE: Acțiuni ilegale și crime ale Rusiei în Ucraina

„Aceasta este o reacţie la declararea personae non gratae de către România, la 5 aprilie 2022, a zece persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București”, precizează diplomația română.

MAE reaminteşte că decizia autorităților române a avut la bază activitățile şi acțiunile celor zece persoane, care au contravenit prevederilor Convenţiei de la Viena privind relaţiile diplomatice din 1961. La 5 aprilie 2022, a fost convocat ambasadorului Federației Ruse la București, Valery Kuzmin, la nivel de secretar de stat pentru afaceri strategice.

„Cu prilejul convocării, MAE a reiterat condamnarea fermă a crimelor comise la Bucea și în alte localități din Ucraina, pentru care răspunderea aparține Rusiei”, preciza MAE la acea dată.

„MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse”, se mai arată în comunicatul de vineri.

author avatar
Tudor Borcea
438 afisari

4 COMENTARII

  1. Diriguitorii români sunt niste IMBECILI si MINT de sting, punând România în primejdie.

  2. Diplomatii romani sint niste necalificati si sint spinoni in favoarea NATO ,Trebuie aruncati afara din Rusia

  3. E o prostie asta.
    Romania a adus prin acesti diplomati in 33 de ani peste 20.000.000 de rusi de Pasti, Craciun si Revelion la munte, au adus cei mai mari artisti cum ar fi Fanfara Rosie si Filarmonica de Stat Rusa la festivalul George Enescu au stat luni intregi au adus patinatori si sportivi celebri chiar acum Kasparov face cel mai tare turneu de sah din lume.
    Una e sa trimiti spioni si alta sa te maimutaresti in oglinda…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger