AcasăȘTIRI EXTERNERusia este o „amenințare directă” la adresa securității NATO / Declarații incendiare...

Rusia este o „amenințare directă” la adresa securității NATO / Declarații incendiare la summitul Alianței, la Madrid

Rusia, „amenințare directă” la adresa securității NATO / Declarații incendiare la summitul Alianței, la Madrid / Foto: Facebook

Rusia reprezintă o „amenințare directă” la adresa securității țărilor NATO reunite la summitul de la Madrid, a declarat miercuri, 29 iunie, secretarul general al Alianței Nord Atlantice, Jens Stoltenberg, în timp ce aceasta își consolidează flancul estic ca răspuns la invazia rusă în Ucraina.

În cadrul summitului din Spania, care urmează să revizuiască foaia de parcurs a Alianței pentru prima dată din 2010, „vom spune clar că Rusia este o amenințare directă la adresa securității noastre”, a declarat Stoltenberg.

„Cea mai gravă criză de securitate”

Summitul de la Madrid este „istoric” într-un moment în care Alianța se confruntă cu „cea mai gravă criză de securitate de la cel de-al Doilea Război Mondial încoace”, a spus el. Confruntate cu amenințarea Rusiei, țările NATO vor decide la Madrid să-și consolideze „grupurile de luptă” pe flancul estic al Alianței.

De asemenea, NATO își va „transforma forța de reacție” de 40.000 de soldați și va crește numărul forțelor sale la un nivel de pregătire ridicat, „mult peste” 300.000 de soldați, a declarat luni Jens Stoltenberg, scrie Le Point.

„Provocările” din partea Chinei

„Aceasta este cea mai importantă revizuire a apărării noastre colective de la Războiul Rece încoace”, a declarat el miercuri. Noua foaie de parcurs a NATO, cunoscută sub numele de „concept strategic” și care urmează să fie adoptată la Madrid, va menționa, de asemenea, pentru prima dată, „provocările” reprezentate de China „pentru valorile, interesele și securitatea noastră”, a declarat Jens Stoltenberg.

„China nu este un adversar, dar trebuie să luăm în considerare consecințele pentru securitatea noastră atunci când vedem că ea investește masiv în noi echipamente militare”, a continuat el. Ca semn al acestei preocupări, NATO i-a invitat pentru prima dată pe liderii japonez și sud-coreean la summitul său din acest an.

author avatar
Tudor Borcea
455 afisari

11 COMENTARII

  1. Cei care jefuiesc miliarde de euro si le trimit in China nu sunt proNATO.mister Stoltenberg te lauzi ca esti contabil? Unde sunt cele 5TRILIOANE jefuite de regimul Basescu-Coldea-Ghita din Irak?China face portavioane acum din banii astia….stupid corrupt people in charge open the gates for trojan horses

  2. Cea mai mare amenințare, este globalismul satanic, care va dezlănțui iadul prin tot felul de penurii, pt a face loc noi ordini mondiale, a guvernului unic, numai bunu Dumnezeu îi mai piate opri

  3. Rusia,China = amenintare iar voi criminalii lumii! Toate tarile pe care nu le puteti mulge va sunt dusmane! Sunt bune numai alea care va ling la fund si unde va puteti desfasura cu asasinii vostri economici.

  4. NATO organizatie criminala imperialista care a facut crime de razboi si condusa de niste dobitoci analfabeti si necalificati cu o armata de pedofili ,drogati si tranvestiti ,mult succes si victorie pentru Russia impotriva nazismului din ucraina si diavolul NATO

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger