AcasăȘTIRI EXTERNERusia. Directorul companiei de securitate cibernetică Group-IB, arestat pentru „înaltă trădare”

Rusia. Directorul companiei de securitate cibernetică Group-IB, arestat pentru „înaltă trădare”

Rusia. Directorul companiei de securitate cibernetică Group-IB, arestat pentru „înaltă trădare”

Un nou nume pe lista suspecților de „înaltă trădare” în Rusia. Directorul Group-IB, o companie de securitate cibernetică, a fost arestat și plasat în detenție provizorie timp de două luni.

Procesele pentru „spionaj” sau „înaltă trădare” s-au înmulțit în Rusia în ultimii ani.

Înființată în urmă cu 18 ani, această companie specializată în detectarea și prevenirea atacurilor cibernetice este un „partener oficial al Interpol și Europol”, potrivit site-ului său. Este lider pe piața rusă și lucrează în multe țări străine.

Trădare, dar să știm care e

Tribunalul Lefortovsky din Moscova a ordonat marți, 28 septembrie, potrivit unui comunicat, plasarea în arest a lui Ilia Satchkov, fondatorul și șeful Group-IB, până pe 27 noiembrie. Percheziții au vizat birourile companiei din Moscova, în aceeași zi.

Instanța nu oferă nici un detaliu despre ceea ce se pretinde împotriva antreprenorului, așa cum se întâmplă de obicei în cazurile de „înaltă trădare”

„Administrația și serviciile juridice ale grupului încearcă să clarifice această situație”, a declarat miercuri Group-IB într-un comunicat, argumentând că compania a continuat să asigure „securitatea datelor clienților săi și funcționarea tuturor serviciilor sale”, scrie France 24.

Procesele pentru „spionaj” sau „înaltă trădare”, încă ținute în spatele ușilor închise și ale căror detalii sunt secrete, s-au înmulțit în ultimii ani în Rusia, autoritățile susținând în mod regulat că dejoacă „comploturi sau operațiuni occidentale”.

Sistemul represiv, suspectat de abuzuri

În luna august, un om de știință din fruntea unui institut de cercetare specializat în tehnologii hipersonice a fost arestat, acuzat că a transmis unui „cetățean străin” „informații secrete” referitoare la cercetările sale.

Un alt caz controversat de spionaj îl implică pe fostul jurnalist Ivan Safronov, care este specializat în probleme de apărare și care-și susține nevinovăția.

Într-un articol publicat în iulie, el a denunțat arbitrariul serviciilor de securitate și ale sistemului de justiție care susțin aceste cazuri. Potrivit lui Ivan Safronov, sistemul represiv este la așa nivel încât „oricine a avut contact cu un străin” poate fi acuzat de „trădare” în Rusia.

 

author avatar
Tudor Borcea
305 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dar și in ROMÂNIA orice politician patriot,oricine poate fi acuzat de corupție și că e ..cu rușii” și bagat la inchisoare nevinovat! VEzi cazul Dragnia!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger