AcasăȘTIRI EXTERNERusia, „deschisă dialogului cu Ucraina”. Ce condiții pune Vladimir Putin

Rusia, „deschisă dialogului cu Ucraina”. Ce condiții pune Vladimir Putin

vladimir putinPutin, un lider grozav pentru țara lui. Un regizor american, laureat cu trei Oscaruri, îl ridică în slăvi

Într-o convorbire telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, Vladimir Putin a reiterat că Kievul trebuie să se conformeze „cererilor bine cunoscute și exprimate în mod repetat” de Moscova.

Președintele rus a declarat că este pregătit pentru un dialog cu Ucraina, dar cu anumite condiții.

Respectarea „noilor realități teritoriale”

Kremlinul a făcut anunțul la orele prânzului. Rusia este deschisă dialogului cu Ucraina, cu condiția ca aceasta să accepte „noile realități teritoriale” care decurg din ofensiva rusă, a declarat joi președintele Vladimir Putin.

Într-o conversație telefonică cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, care a cerut un armistițiu în Ucraina, liderul de la Kremlin „a repetat că Rusia este deschisă la un dialog serios – cu condiția ca autoritățile de la Kiev să respecte cererile bine cunoscute și exprimate în mod repetat și să ia în considerare noile realități teritoriale”, potrivit unui comunicat al Kremlinului.

Potrivit Kremlinului, Putin „a recunoscut rolul distructiv al Occidentului, oferind arme Kievului, furnizând informații și îndrumări”.

Într-un plan de pace în zece puncte prezentat în noiembrie anul trecut, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat că integritatea teritorială a Ucrainei nu este negociabilă.

Moscova a răspuns reiterând că nu va returna nici un teritoriu „anexat” Ucrainei.

author avatar
Tudor Borcea