AcasăȘTIRI EXTERNERusia deschide prima agenție de presă în spațiu

Rusia deschide prima agenție de presă în spațiu

Rusia deschide prima agenție de presă în spațiu

Mass-media de stat rusă va deschide „primul birou de știri și informații din lume” în spațiu.

Agenția de presă rusă TASS va deschide primul birou permanent de știri din lume la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS), potrivit unui comunicat al agenției.

Spațiul cosmic, o „expansiune mediatică”

Cosmonautul Alexander Misurkin va raporta despre rutina zilnică a avanpostului orbital și va „împărtăși experiența de primă mână” a vieții pe ISS, a declarat șeful agenției spațiale rusă Roscosmos, Dmitri Rogozin.

„Este vorba de un proiect special de educație al Roscosmos și TASS menit să popularizeze activitatea Rusiei în spațiu”, a spus șeful Roscosmos.

Miskurin va decola către ISS la 8 decembrie, cu o carte de identitate de correspondent TASS, în cadrul unui acord comun semnat de directorilul general TASS, Serghei Mikhailov și Rogozin, scrie The Moscow Times.

„Ne-am gândit la ideea că spațiul extra-atmosferic poate fi ținta expansiunii noastre mediatice”, a spus Mikhailov.

Anunțul lor a venit la o zi după ce armata rusă a confirmat că a testat o armă de distrugere a satelițilorNASA și Statele Unite au condamnat testul ca fiind „periculos și iresponsabil” pentru membrii echipajului de la bordul ISS.

Echipajul ISS a fost forțat să se adăpostească luni în navele de întoarcere, după ce testul cu rachetă a pus peste 1.500 de bucăți de resturi trasabile pe orbita Pământului.

Rusia a respins preocupările SUA și a acuzat Washingtonul că își testează propriile arme spațiale.

 

author avatar
Tudor Borcea
90 afisari

2 COMENTARII

  1. Prosti ca aia ca au mai tras si hindienii aia de trageam toti la sorti ca unde cade satelitu ba ca cade pe casa ta ba nu cacade pe a ta, ba nu cacade pe NY ba nu cacade pe Pentagon… Pana la urma zic pana la urma a cazut in mare si am trecut iar de un revelion de panica ii inteleg pe Nasa ii inteleg saracii ca au pătimit dar a trecut.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger