AcasăȘTIRI EXTERNERusia? Date clasificate despre tancul britanic Challenger 2, la liber pe internet

Rusia? Date clasificate despre tancul britanic Challenger 2, la liber pe internet

Rusia? Date clasificate despre tancul britanic Challenger 2, la liber pe internet

Un gamer care se identifică cu pseudonimul „Pyrophoric”, dar şi ca fost comandant de tanc Challenger 2 a postat online un document clasificat pentru a contribui la îmbunătăți calităţii grafice a designului tancului Challenger 2 din jocul online „War Thunder”, potrivit DefenceJournal.

War Thunder este un joc video online multiplayer în care utilizatorii îşi pot alege diferite tipuri de avioane, tancuri sau nave militare, din diferite conflicte,  pentru a simula în mediul online scenarii ale unor confruntări militare.

Jocul War Thunder este dezvoltat de compania Gaijin Entertainment. În ciuda faptului că Gaijin Entertainment figurează ca un studio cu sediul în Cipru, compania a fost fondat inițial la Moscova, Rusia, unde are și astăzi birouri, scrie DefenseRomania.

Gaijin Entertainment are, de asemenea, birouri în Germania, Ungaria și Letonia.

Pentru o „configurare corectă”

Un utilizator care se identifică cu un cont cu numele „comandant al Challenger 2” a postat fragmente dintr-un AESP (Army Equipment Support Publication) –  un fel manual de utilizare pentru tancurile Challenger –  pentru a le sugera celor care au realizat grafica tancului Challenger 2, din jocul online „War Thunder”, că „nu l-au configurat corect”.

„Neclasificat” din mouse

Imaginile şi detaliile foarte amănunțite despre tancul Challenger 2 purtau etichete „UK Restricted”, dar acestea au fost tăiate și s-a adăugat o ștampilă „Neclasificat”.

Compania Gaijin Entertainment a reacționat cu extremă prudență, spunând că „va fi necesară o dovadă a declasificării acestui document, precum și de unde a provenit”, înainte de a fi întreprinse demersuri juridice.

La scurt timp după această reacţie, un alt utilizator a precizat în mediul online că reprezentanţii companiei Gaijin au fost contactaţi de Ministerul britanic al Apărării pentru a le aduce la cunoştinţa – în scris – că date din manualul de utilizare ale tancului Challenger 2  sunt de fapt clasificate.

Risc de 14 ani cu închisoarea

„Continuând să-l difuzați, încălcați Legea Documentelor Secrete, așa cum se menționează în avertismentul de pe coperta documentului, acest lucru reprezintă o infracțiune care poate duce la o pedeapsă de 14 ani de închisoare”, precizează site-ul Eurogamer.net.

 

author avatar
Tudor Borcea
599 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger