AcasăCORONAVIRUSRusia dă lovitura din nou! Al doilea vaccin împotriva COVID-19 este deja...

Rusia dă lovitura din nou! Al doilea vaccin împotriva COVID-19 este deja testat pe oameni

Rusia dă lovitura din nou! Al doilea vaccin împotriva COVID-19 este deja testat pe oameni

Autoritățile din Rusia au anunțat că un al doilea vaccin împotriva COVID-19 se află în dezvoltare și este deja testat pe oameni, după ce Sputnik V a fost lansat la începutul lunii august. În laboratorul în care este dezvoltat serul, în Era Sovietică era desfășurat un program ilegal de arme biologice.

La începutul acestei luni, Vladimir Putin a anunțat lansarea pe piață a vaccinului anticoronavirus Sputnik V, care a fost primit cu scepticism de către Organizația Mondială a Sănătății în ceea ce privește eficacitatea acestuia.

Cel de-al doilea vaccin dezvoltat de Rusia, care s-ar numi EpiVacCorona, ar putea fi primit cu același scepticism.

Organizația Mondială a Sănătății anunța luna trecută că un vaccin eficient va fi disponibil pe piață abia la începutul anului 2021, potrivit Mail Online.

Rusia mai vrea un vaccin împotriva coronavirusului: EpiVacCorona, testat deja pe oameni

Rusia dezvoltă EpiVaccorona într-o fostă facilitate secretă din Era Sovietică din Siberia în care erau dezvoltate arme biologice, însă care se află în prezent unul dintre cele mai bune institute virologice din lume.

Se pare că studiile clinice vor fi terminate în septembrie iar cei 57 de voluntari nu au raportat efecte adverse până în prezent, susțin oamenii de știință.

„Toți voluntarii inoculați se simt bine. Până în prezent, primele vaccinuri au fost administrate celor 57 de persoane, în timp ce 43 au primit un placebo”, a declarat un reprezentant al Rospotrebnadzor, serviciul federal pentru supravegherea în domeniul protecției drepturilor consumatorilor și bunăstării populației.

Potrivit agenției Interfax, voluntarii sunt internați în spital de 23 de zile și au o stare „bună”, neraportând până în prezent efecte adverse.

Rusia are în dezvoltare 13 posibile vaccinuri anticoronavirus

Noul vaccin este realizat astfel încât să producă un răspuns imunologic după admnistrarea a două doze la un interval 14 – 21 de zile. Institutul Vector State Research Centre of Virology and Biotechnology, din Siberia, cel care îl produce, este unul dintre singurele două institute din lume cărora li s-a permis să dețină mostre de variolă, celălalt fiind unul din SUA.

Fostul centru de dezvoltare a armelor biologice din Era Soviectică are în dezvoltare 13 posibile vaccinuri anticoronavirus care au fost deja testate pe animale de laborator.

author avatar
Alexandru Tîrcavu
157 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger