AcasăȘTIRI EXTERNERusia dă afară din ţară diplomaţii cehi și polonezi. SUA a intervenit...

Rusia dă afară din ţară diplomaţii cehi și polonezi. SUA a intervenit de urgenţă!

vladimir-putinRusia dă afară din ţară diplomaţii cehi și polonezi. SUA a intervenit de urgenţă!

Rusia a reacţionat dur la adresa Cehiei şi Poloniei. În contextul conflictelor în care au intrat Putin şi acoliţii săi, ruşii au expulzat diplomați cehi și polonezi.

Prin urmare, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Rusiei din Washington, Serghei Koşelev, a fost convocat la Departamentul de Stat american, în contextul crizei diplomatice dintre Rusia şi Cehia, iar Moscova a dispus expulzarea unor diplomaţi polonezi ca ripostă la o măsură asemănătoare a Poloniei.

De ce a fost convocat diplomatul rus? Pentru a-i fi transmise „preocupări privind activităţile destabilizatoare pe care Rusia continuă să le efectueze în spaţiul euro-atlantic şi pentru a fi arătată susţinerea totală pentru Cehia„.

Şi Cehia a dat afară diplomaţi ruşi

Prăpastia dintre Rusia şi Cehia s-a adâncit după ce cehii au expulzat 18 diplomaţi ruşi acuzaţi de activităţi de spionaj. Potrivit Guvernului Cehiei, diplomaţii ruşi expulzaţi colaborau cu Serviciul rus de Informaţii Militare (GRU).

Autorităţile de la Praga suspectează că Serviciul rus de Informaţii Militare (GRU) a fost implicat în exploziile produse în anul 2014 la două depozite de muniţie din localitatea Vrbětice, un incident soldat cu doi morţi.

Alianţa Nord-Atlantică a anunţat că susţine Cehia, stat membru NATO. „Decizia Cehiei intervine pe fondul unui comportament periculos al Rusiei. Exprimăm solidaritate cu apropiaţii victimelor exploziei din Vrbětice. Cei responsabili trebuie aduşi în faţa justiţiei”, a declarat un oficial din cadrul NATO.

Putin a expulzat 20 de diplomaţi cehi

Ministerul de Externe de la Moscova a anunţat şi expulzarea a cinci diplomaţi polonezi, după ce Guvernul de la Varşovia a cerut plecarea a trei diplomaţi ruşi în semn de solidaritate cu Washingtonul. Administraţia Vladimir Putin a anunţat expulzarea a 20 de diplomaţi cehi.

Rusia şi-a retras în martie, pentru consultări, ambasadorul din Statele Unite, Anatoli Antonov, după ce preşedintele american, Joseph Biden, a afirmat într-un interviu că îl consideră „criminal” pe omologul său rus, Vladimir Putin.

author avatar
Andrei Ștefan
531 afisari

10 COMENTARII

  1. Asta e soarta tuturor spionilor !!!
    Iar cei care se trezesc intervenind, se fac de rahat, mai ales ca ei spioneaza pe tot Globul !!!
    Sfirsitul e aproape !!!

  2. Asta e o maimutareala diplomatica. Daca ma scarpin in cur se scarpina si maimuta daca ma scarpin in nas si maimuta daca ma scarpin in cap si maimuta se scarpina.
    Cehii au expulzat acei rusi ce au fost filmati pe camerele de filmat de langa depozitului de munitie ce a explodat…

  3. 1. Oferta de succes: oportunitate de castig.
    Cautam urgent operatori pe internet. Castigurile sunt foarte motivante. Lucrati acasa la dvs, la calculator, in timpul liber.
    Asiguram instruire gratuita si de cea mai buna calitate, invatam totul impreuna! Se semneaza un contract in original, trimis prin posta. Trebuie sa aveti varsta de 18 ani si cunostinte minime de navigare pe internet. Pentru detalii, contactati-ne pe adresa de e-mail: activitatecompletonline@gmail.com

  4. Asta vara au trecut ,fiind in Bulgaria,pe langa mine sute de rusi si nu am explodat.Se pare ca rasismul BLM-ist face pui si pe aici in Romania tuturor slugilor.

  5. Cu exceptia acelor diplomati ce au fost expulzati si din Bulgaria…
    Sute de rusi aparent… turisti… Pot imbraca si alte costume sa sti nu neaparat costumul de baie, intr-un razboi hibrid. Si in Crimeea erau zeci de mii de turisti rusi, sa sti, numa ca o parte din ei aveau costume militare fara emblema.l ultima oara. Si la noi in 90 f f f multi turisti rusi au parasit Romania. Cred ca au facut Sf. Craciun la noi 🔫…

  6. Bre,dl Barba,mai bati mult campii pe aici?In Crimeea erau multi rusi fiindca s-au nascut si traiau acolo de generatii la fel ca romanii nostrii calcati in picioare de Ucraina „pretena”.Diferenta e ca fata de nea Emil, Putin a avut boase si si-a luat inapoi Crimeea cu rusi cu tot.Tare asta cu turistii rusi in Crimeea poate te vedem la televizor de revelion la capitolul „de la o gluma la alta”.

  7. Du-te si da-l pe Stalin in judecata.Pana cand o sa ne mai agatam de fantome si scheleti?Altii au deportat zeci de milioane peste oceane si nu se opareste nimeni.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger