AcasăȘTIRI EXTERNE„Rusia construiește noi mijloace de distrugere”. Moscova amenință Occidentul cu arme bazate...

„Rusia construiește noi mijloace de distrugere”. Moscova amenință Occidentul cu arme bazate „pe noi principii” – VIDEO

„Rusia construiește noi mijloace de distrugere”. Moscova amenință Occidentul cu arme bazate „pe noi principii” - VIDEO / Foto: Facebook

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev a declarat că Rusia își accelerează producția pentru „cele mai puternice mijloace de distrugere” pe baza unor „noi principii”. Actualul adjunct al Consiliului rus de Securitate nu a ezitat, de asemenea, să amenințe că le va folosi împotriva Occidentului.

Dmitri Medvedev, a declarat duminică că Moscova construiește „cele mai puternice mijloace de distrugere” bazate pe „noi principii”, amenințând că le va folosi împotriva Occidentului.

„Lovitură preventivă”, Putin schimbă doctrina

„Inamicul nostru nu este înrădăcinat doar în guvernul de la Kiev. Este și în Europa, SUA, Japonia, Australia, Noua Zeelandă și alte locuri care au jurat credință naziștilor din timpul nostru”, a scris Dmitri Medvedev pe contul său de Telegram.

„De aceea, intensificăm producția celor mai puternice mijloace de distrugere, inclusiv a celor bazate pe principii noi”.

Medvedev nu a detaliat aceste „noi principii”, dar se pare că se referea în special la noile generații de arme hipersonice pe care Vladimir Putin s-a lăudat că le dezvoltă în mod activ în ultimii ani.

Spectrul războiului nuclear a revenit după ofensiva declanșată de Rusia în Ucraina, din februarie, subliniind erodarea arhitecturii de securitate globală a Războiului Rece. Reculurile militare rusești din ultimele luni au generat temeri că Moscova ia în considerare folosirea arsenalului său nuclear pentru a inversa tendința, scrie Le Figaro.

Săptămâna trecută, Putin a relativizat riscul unui astfel de recurs, subliniind că aceste arme sunt „un mijloc de apărare” pentru o „lovitură de retorsiune”. Vineri, el a evocat, de asemenea, posibilitatea ca Rusia să își schimbe doctrina militară prin introducerea posibilității unei lovituri preventive pentru a dezarma un inamic.

Departamentul de Stat al SUA a condamnat ultimele declarații, afirmând că „orice discuție, oricât de vagă, despre arme nucleare este absolut iresponsabilă”.

author avatar
Tudor Borcea
623 afisari

5 COMENTARII

  1. Vaaaiiiii… păi nu sunt faliți? NU SUNT LA PĂMÂNT, DUPĂ CUM NE TOT „IESPLIECĂ” ALDE „IESPIERȚII” BRIȚI ȘI MURICANI???

  2. Se ia un echipament militar de pe vremeai lui Brejnev, se da forma cu OSB prins in negrese, se impodobeste cu polistiren extrudat vopsit in camuflaj si asa scot rusii echipamente noi.

    • Si pe tine te scoase ma-ta direct retardat, avorton nespalat, ‘te-te-ar caini-n cutia limbii

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger