AcasăȘTIRI EXTERNERusia bombardează lângă granițele Poloniei/Zeci de morți și răniți/Putin vrea să provoace...

Rusia bombardează lângă granițele Poloniei/Zeci de morți și răniți/Putin vrea să provoace un răspuns NATO

Rusia bombardează lângă granițele Poloniei/Putin vrea să provoace un răspuns NATO

Trupele ruse au lansat mai multe lovituri aeriene pe un teren de antrenament militar din afara orașului Liov, în vestul Ucrainei, lângă granița cu Polonia, a declarat duminică, 13 martie, un oficial local.

 

Atac cu opt rachete

„Forțele de ocupație au efectuat un atac aerian asupra Centrului Internațional de Menținere a Păcii și Securității. Potrivit informațiilor preliminare, au fost trase opt rachete. Se strâng informații despre (potenţiale) victime”, a declarat șeful administrației regionale din Liov, Maxim Kozițki.

Cel puțin 35 de persoane au fost ucise și 134 au fost rănite au declarat ulterior autoritățile locale ucrainene, potrivit AFP.

Centrul este de fapt o bază militară, Yavoriv, situată la aproximativ 40 de kilometri nord-vest de Liov și la aproximativ 20 km de frontiera cu Polonia, țară membră NATO și UE.

Baza a servit ca centru de pregătire pentru forțele ucrainene împreună cu instructori străini, inclusiv din Statele Unite și Canada, scrie The Moscow Times.

A fost, de asemenea, o placă turnantă pentru exerciții comune ale soldaților ucraineni cu aliații NATO.

Trupele străine au părăsit Ucraina cu puțin timp înainte ca Rusia să lanseze o invazie a vecinului său, pe 24 februarie.

Comandamentul forțelor aeriene ale Ucrainei a declarat pe Facebook că două rachete de croazieră care veneau din sud-est, „probabil din apele Mării Azov sau ale Mării Negre”, au fost distruse de sistemele de apărare aeriană.

author avatar
Tudor Borcea