AcasăȘTIRI EXTERNERusia bate palma cu cel mai mare producător de vaccinuri din lume

Rusia bate palma cu cel mai mare producător de vaccinuri din lume

Rusia bate palma cu cel mai mare producător de vaccinuri din lume

Moscova a anunțat că a semnat un acord pentru a produce 300 de milioane de vaccin Sputnik V pe an.

Producția vaccinului anti-Covid-19 Sputnik V ia avânt. Moscova a anunțat marți, 13 iulie, că a ajuns la un acord cu Serum Institute of India (SII), cel mai mare producător de vaccinuri din lume, pentru a produce 300 de milioane de doze pe an din acest vaccin lăudat de liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Chiar dacă rușii nu se înghesuie deloc să se vaccineze cu el.

„Parteneriat strategic”

„Acest parteneriat strategic este un pas major pentru creșterea semnificativă a capacităților noastre de producție”, a declarat Kirill Dmitriev, șeful Fondului rus de investiții directe (RDIF), care a finanțat dezvoltarea vaccinului Sputnik V.

Potrivit lui Kirill Dmitriev, primele doze produse de SII sunt așteptate în septembrie și „procesul de schimb tehnologic este deja foarte avansat”. „SII a primit deja eșantioane de celule și vectori de la centrul Gamaleia”, a declarat creatorul vaccinului rusesc, într-un comunicat.

Să ajungă la toată lumea

Odată cu importul aprobat de Controlorul General al Medicamentelor din India (DCGI), procesul de cultură a început”, a adăugat RDIF. „Cu o eficacitate ridicată și un profil de siguranță bun, este esențial ca vaccinul Sputnik V să fie accesibil pe deplin pentru oamenii din India și din întreaga lume”, a declarat Adar Poonawalla, șeful SII, citat în comunicatul de presă, scrie Le Point.

Versiune „light” într-o singură doză

India este principala țară cu care Rusia a semnat parteneriate de producție pentru vaccinul Sputnik V în străinătate. Serum Institute of India produce deja alte câteva vaccinuri împotriva coronavirusului, inclusiv cel al AstraZeneca. Conform RDIF, vaccinul rusesc este acum autorizat în 67 de țări, acoperind 3,5 miliarde de persoane.

 

 

author avatar
Tudor Borcea
455 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger