AcasăȘTIRI EXTERNERusia: „Avem puterea să-i punem la punct pe dușmanii conduși de SUA”

Rusia: „Avem puterea să-i punem la punct pe dușmanii conduși de SUA”

Rusia: „Avem puterea să-i punem la punct pe dușmanii conduși de SUA”

Rusia a avertizat joi,17 martie, SUA că are puterea de a pune la punct superputerea lumii și a acuzat Occidentul că a alimentat un „complot rusofob sălbatic” de a o distruge.

Dmitri Medvedev, care a ocupat funcția de președinte din 2008 până în 2012 și acum este secretar adjunct al Consiliului de Securitate al Rusiei, a declarat că Statele Unite au alimentat rusofobia „dezgustătoare” în încercarea de a forța Rusia să îngenuncheze.

Occidentul înșelător și decadent

„Nu va funcționa – Rusia are puterea de a-i pune la punct pe toți dușmanii noștri impetuoși”, a spus Medvedev.

De când Rusia a invadat Ucraina pe 24 februarie, SUA și aliații săi europeni și asiatici au impus sancțiuni asupra liderilor, companiilor și oamenilor de afaceri ruși, tăind Rusia de o mare parte din economia mondială.

Președintele Vladimir Putin spune că ceea ce el numește operațiune militară specială din Ucraina a fost necesar, deoarece SUA foloseau Ucraina pentru a amenința Rusia, iar Rusia a trebuit să se apere de „genocidul” rusofonilor din Ucraina, scrie Reuters.

Ucraina spune că luptă pentru existența sa și că declarațiile lui Putin despre un „genocid” sunt o prostie.

Rusia spune că, în ciuda sancțiunilor, se poate descurca bine fără ceea ce consideră că este un Occident înșelător și decadent condus de Statele Unite.

Moscova a indicat că încercarea sa de a crea legături cu Occidentul după căderea URSS, în 1991, s-a încheiat și că va dezvolta legături cu alte puteri precum China.

author avatar
Tudor Borcea