AcasăȘTIRI EXTERNERusia ATACĂ Republica Moldova şi România. Consecinţe devastatoare după anunţul că vecinii...

Rusia ATACĂ Republica Moldova şi România. Consecinţe devastatoare după anunţul că vecinii de peste Prut vor intra în UE!

dmitri medvedevUcraina, împărţită între mai multe ţări, printre care şi România. Cum arată harta prezentată de Dmitri Medvedev

Dmitri Medvedev susține că Republica Moldova ar putea intra în Uniunea Europeană doar în urma unirii cu România, cu care Rusia nu este de acord. În opinia liderilor de la Ktremlin, este un pas spre constituirea României Mari, care nu este pe placul oficialilor ruși.

Republica Moldova a intrat în lunga coadă pentru aderarea la UE, întinsă pe parcursul a zeci de ani. Drum bun! Prin urmare, există o altă cale de a obține aderarea la UE: crearea unei noi Românii Mari”, a declarat Medvedev, pe canalul său de Telegram, răspunzând la o întrebare cu privire la cât de repede ar putea adera Moldova la blocul comunitar.

Medvedev râde de politicienii români

Dmitri Medvedev a menționat că „politicienii români dansează politic în jurul Moldovei” de mult timp. Astăzi, acest lucru se întâmplă la propriu, amintește politicianul rus.

Prima ședință comună a parlamentelor moldovean și român a fost finalizată prin faptul că legislatorii au dansat ținându-se de mână. A părut destul de amuzant. Cu toate acestea, consecințele pot fi mult mai puțin amuzante”, a spus Medvedev.

Autoritățile române percep în mod arogant teritoriul dintre Nistru și Prut ca fiind provincia lor eliberată temporar”, mai spune Medvedev.

Medvedev nu vede cu ochi buni aderarea Republicii Moldova și a Ucranei la Uniunea Europeană, spunând că acest pas n-ar fi în interesul cetățenilor celor două state.

author avatar
Andrei Ștefan